Borgmester venter private partnerskaber


Borgmester venter private partnerskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der venter så mange opgaver for kommunen, at der må overvejes alternative finansieringer, mener Palle Hansborg-Sørensen

De kommende års anlægsinvesteringer i Kerteminde har et omfang, så kommunen alvorligt må se på mulighederne for alternative finansieringer.

Det siger borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S), der bl.a. peger på, at Kerteminde Marina måske kan udvikles i et partnerskab med private investorer.

- Vi skal også være opmærksomme på mulighederne for at trække på fondsmidler. Det kan måske hjælpe det spændende halprojekt i Marslev igennem, siger han.

Palle Hansborg-Sørensen understreger, at skolerne, pasningsområdet og omsorgen for de ældre er klare kommunale opgaver. Alene disse områder vil kræve store investeringer i de kommende år.

- Det er derfor vigtigt, at vi får analyseret tingene grundigt, så det er de rigtige ting, der investeres i og i den rigtige rækkefølge, understreger borgmesteren.

Forud for et budgetseminar i den kommende uge har byrådet allerede været samlet for at få et overblik over de større udviklingstemaer, der tegner sig de kommende år.

Ud over de nævnte tre områder drejede det sig bl.a. om idrætsinvesteringer, mulige investeringer i døgninstitutioner - afhængig af om kommunen selv vil løse en større del af opgaverne på dette felt - og hele forsyningsområdet, som i øvrigt er ved at blive udskilt i selvstændige selskaber.

Og så var der "Lyset over Kerteminde", det store projekt for udvikling af havnen.

- Men det planlægningsarbejde er nu så omfattende, at vi vil afsætte halvanden time til en særskilt orientering for hele byrådet. Det bliver nok i forbindelse med oktober-mødet, siger borgmesteren.

Palle Hansborg-Sørensen understreger, at den aktuelle afmatning i byggeriet kun gør det ekstra vigtigt med et grundigt planlægningsarbejde:

- Så har vi grundlaget klar, når konjunkturerne vender igen. Til den tid vil investorerne efterspørge mulighederne i projekter, der har den rigtige ramme, mener borgmesteren.

Borgmester venter private partnerskaber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce