Borgmester og udvalgsformand: Fire ting vi lærte af de forhadte brosten

De grove brosten i Renæssancehavnen har givet anledningmtil fem års larm og ballade, men sådan en proces kan man også lære noget af. Arkivfoto

Borgmester og udvalgsformand: Fire ting vi lærte af de forhadte brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde: Processen med at få besluttet, om der overhovedet skulle laves noget om i brostensbelægningen - og i givet fald - hvad der skulle laves, har taget fem år. Og i løbet af den proces har der været nogle gode erfaringer at gøre sig og nogle ting at lære af. Vi har bedt borgmester Kasper Olesen (S) og ikke mindst formand for teknisk udvalg Jesper Hempler (SF), der virkelig har siddet med fingrene nede i den varme suppe om at fortælle, hvad de har lært af forløbet.

1. Stå på mål for andres beslutninger

Jesper Hempler sad ikke i byrådet, da renæssancehavnen blev besluttet, men det er ham, der har siddet og forsøgt at finde en løsning på støjproblemerne, siden han trådte ind i politik i i 2014.

- Jeg har i hvert fald lært, at selvom man ikke har været med til at træffe beslutningen, så kommer man til at stå på mål for den. Og man er nødt til loyalt at stå bag beslutningen, indtil det er muligt at træffe en ny. Det blev jeg kastet ind i som helt grøn politiker, fortæller han.

2. Grundighed er vigtigt

Jesper Hempler konstaterer også, at grundig er en vigtig ting:

- Når man er ude i store infrastruktur-projekter som det her, så er det selvfølgelig vigtigt at beslutte, hvordan det skal se ud, og hvad den store ide i det er. Men det er også meget vigtigt at tænke på alle de afledte effekter, der bliver, som for eksempel, om der bliver støjgener, og hvordan de i givet fald vil påvirke byen.

3. Den positive dialog

Kasper Olesen nævner som den vigtigste lære af støjsagen, at den positive dialog lønner sig:

- I store sager som den her såvel som i mindre sager betaler det sig at holde en ordentlig tone. Det betaler sig at vægte kontakten i samarbejdet frem for bare at se efter hullerne i osten. Det giver resultater at føre en konstruktiv og positiv dialog frem for at fare frem med hård kritik.

4. Det uforudsete

Chefjurist i kommunen, Leif Hansen, har lige en tilføjelse til politikernes erfaringer:

- Det uforudsete spiller altid en stor rolle, uanset hvor godt du forbereder dig.

Borgmester og udvalgsformand: Fire ting vi lærte af de forhadte brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce