Borgmester i Kerteminde: - Vi har fået styr på bundlinjen

Kasper Ejsing Olesen (S) er godt tilfreds med, at der er kommet styr på kommunens indtægter og udgifter. Arkivfoto: Michael Bager

Borgmester i Kerteminde: - Vi har fået styr på bundlinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter adskillige år med store besparelser er der nu penge i kommunekassen igen. Gælden falder, og der er overskud på driften på 51 millioner kroner.

Kerteminde: Det er faktisk lidt af en sensation.

Efter flere år med talrige historier om Kerteminde Kommunes dårlige økonomi, besparelser på børn, ældre og handicappede og politikere, der ikke kunne leve op til deres egen økonomiske politik, er de røde tal på bundlinjen nu afløst af sorte.

Kommunens gennemsnitlige likviditet ligger på cirka 120 millioner, der ligger 19,3 millioner i kommunekassen, der er overskud på driften, og gælden er faldende.

- Det er en kæmpe stor ros til hele byrådet for det her. Ved de sidste budgetforhandlinger fik vi lagt et realistisk budget, og det er det, der skal til for at skabe mest muligt ro. Vi har ikke været nødsaget til at gå ud i opbremsninger og store serviceforringelser midt på året. Men der er også blevet arbejdet hårdt med det. Der er jo ikke nogen politikere, der synes, det er sjovt, at vi hele tiden er nødt til at sænke serviceniveuaet, fortæller Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper E. Olesen (S).

- Det er en kæmpe stor ros til hele byrådet for det her. Ved de sidste budgetforhandlinger fik vi lagt et realistisk budget, og det er det, der skal til for at skabe mest muligt ro. Vi har ikke været nødsaget til at gå ud i opbremsninger og store serviceforringelser midt på året. Men der er også blevet arbejdet hårdt med det.
Borgmester Kasper Ejsing Olesen (S)

Håber på udligningsreform

Derfor blev der heller ikke holdt hverken skåltaler eller sunget festsange, da økonomiudvalget mødtes tidligere på ugen. Tallene er nemlig blot et udtryk for, at kommunen populært sagt har forladt "Luksusfælden" og sat tæring efter næring.

- Der har været mange år, hvor vi har været nødt til at lave serviceforringelser for at få indtægter og udgifter til at hænge sammen. I øjeblikket har vi indtægter nok til at fylde vores ramme ud, men det gør ikke, at folk ikke oplever forringelser, for der kommer også flere borgere, der har behov for service. Det vi lykkes med er at tilrette vores serviceniveau, så det passer til, hvad vi må bruge, siger Kasper Olesen.

Han afventer spændt, hvad der kommer ud af de forhandlinger om kommunernes økonomi, som KL og regeringen indledte onsdag i denne uge.

- Vi har brug for den udligningsreform hurtigst muligt. Vi overholder budgettet, men der er nogle rammer, der gør, at vores serviceniveau er nødt til at falde, og det tilpasser vi hele tiden. Jeg ser gerne en udligning, der også tager højde for demografien. Som det er i dag, tæller du og jeg lige så meget som den 90-årige og den treårige. I Kerteminde Kommune er cirka 25 procent af befolkningen over 65 år. I Københavns Kommune er det cirka 10 procent. Og det er bare fakta, at der er flere af de ældre, der har behov for hjælp fra kommunen. Så er vi også enten nødt til at afsætte flere penge eller nedsætte serviceniveauet.

Ingen blinkende bænke

Nu har vi været ramt af den her smalhals-virkelighed i så mange år. Hvornår er der penge nok i kassen til, at vi borgere begynder at mærke det?

- Vi har sat gang i flere skole-renoveringer. Men vi er ikke ude og bygge blinkende bænke. Vi kan ikke bare give 10 millioner mere til kulturlivet, for så skal jeg tage dem fra andre områder. Derfor forsøger vi, så godt vi kan, at lave de her udviklingsprojekter som i Marslev.

- Vi lavede et nyt børnehus samtidig med, at vi udstykkede Alléparken. Det kunne tiltrække nogle flere indbyggere og medvirke til at ændre befolkningsammensætningen. Det er sådan, vi kan være med til at ændre vores loft. At ændre antallet af borgere.

Borgmester i Kerteminde: - Vi har fået styr på bundlinjen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce