Borgmester går ind i bolig-strid

Jørn Pedersen (th) og Tage Rasmussen fra bestyrelsen i afdeling 5 i Skovparken anklager FAB for at blæse på beboerdemokratiet og håber, at kommunen kan hjælpe dem.
Foto: Peter Leh-Larsen

Borgmester går ind i bolig-strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÆGLING: Munkebo Kommune dykker ned i afdelingens regnskab

MUNKEBO: Borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) erklærer sig villig til at mægle i striden mellem Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, og de 110 beboere i Munkebo Andelsbolig Forenings afdeling 5 i Skovparken.

- Jeg har den bedste vilje til at prøve at hjælpe med at finde løsning, hvis jeg kan bruges, for det er en ulykkelig situation, når parterne står så langt fra hinanden, som tilfældet er, siger Palle Hansborg-Sørensen, som i går modtog en skriftlig henvendelse fra beboerne, der opfordrer borgmesteren til at gå ind i sagen.

- Det vil jeg også gerne, men der er også en lovgivning på området, som fastslår, hvad vi kan blande os i, og som skal respekteres. Derfor er vi nu gået i gang med at undersøge, hvad kommunen kan gøre, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Kommunens embedsmænd vil blandt andet dykke ned i budgettet for afdelingen, som beboerne i Skovparken forkastede i utilfredshed over huslejestigninger, men som senere blev godkendt af foreningens repræsentantskab og sendt til Munkebo Kommune til endelig godkendelse.

Netop godkendelsen af det forkastede budget er et af de centrale klagepunkter for beboerne.

- Når man på den måde overhører beboernes ønsker, hvor er så beboerdemokratiet?, spørger Jørn Pedersen og Tage Rasmussen fra beboerbestyrelsen .

Stigning fastholdes

Henrik Heineke, direktør i FAB, der administrerer afdelingen, medgiver, at de to parter er låst fast i striden.

Han siger samtidig, at de varslede huslejestigninger, som blandt andet skal betale for isætning af nye hoveddøre i boligerne, fastholdes. Beboerne i Skovparken havde ellers hentet to tilbud hjem, som var billigere end FABs forslag og som dermed ville have medført en mindre huslejestigning.

- Vi kender ikke grundlaget for de tilbud, beboerne har hentet hjem eller kvaliteten af arbejdet. Det er beboernes penge, det er vi helt enige om, men vores opgave som administrator er at sørge for, at beboerne får mest muligt for deres penge, og derfor tillader vi os altså at have en teknisk mening om, hvad der skal laves. Hvis ikke beboerne vil være med til at spare op til forbedringer, må vi sørge for det, og det er det, huslejestigningerne skal bruges til, siger Henrik Heineke.

Borgmester går ind i bolig-strid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce