Borgmester - for resten


Borgmester - for resten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KOMMENTAR
ELSE MØLLER er en imødekommende repræsentant for Kerteminde Kommune. Hun tager som borgmester venligt mod henvendelser og mennesker. Kan hun hjælpe, gør hun det glad og gerne.

Lige nu tager hun sig omsorgsfuldt af en ukendt forretningsmands interesser omkring Nordre Havnekaj. Han ønsker at indrette "lettere produktion" på stedet, hvilket fordrer en tidsrøvende planlægningsprocedure - og mens dén står på, har Else Møller lovet vedkommende en udstrakt diskretion. Hvem manden er, hvad han vil lave og hvor stor en del af bygningerne på havnen, han skal bruge, forsøger man at holde hemmeligt.

VI HAR FORSØGT at få svar på netop disse tre spørgsmål. Else Møller sagde nej. Derfor indbragte vi sagen for tilsynsrådet, som har den "umiddelbare opfattelse", at kommunens afslag på aktindsigt ikke er i overensstemmelse med lovgivningen. Vi kan selvfølgelig ikke vide, om tilsynsrådet i sin endelige kendelse fastholder denne umiddelbare opfattelse, men vi kan se, at anmodningen om aktindsigt var på sin plads.

EFTER DETTE vink med en vognstang fra tilsynsrådet ville det også være på sin plads, om borgmesteren nu opgav hemmelighedskræmmeriet. Hensynet til ansøgeren kan ikke begrunde det totale afslag på aktindsigt.

Når byrådet handler med byens hjerteblod - havnen - har borgerne krav på at vide, hvad der er på vej af nye aktiviteter, og hvor stor en del af havnen de vil beslaglægge.

DET SKALborgmesteren fortælle borgerne. Hun er ikke valgt til at varetage enkeltpersoners interesser. Hvis ansøgeren har et lovmæssigt krav om, at enkelte elementer i hans ansøgning skal behandles fortroligt, så skal kommunen naturligvis overholde det. På samme måde, som kommunen skal overholde alle andre love, herunder offentlighedsloven.

FOR RESTEN er det slet ikke så svært. Else Møller er ikke kun borgmester for en enkelt forretningsmand (heller ikke, hvis det skulle vise sig, at han var byens viceborgmester). Hun er også borgmester for resten - af kommunens borgere!

Borgmester - for resten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce