Borgmester: Kommunal autocamperplads er ikke unfair konkurrence

Det koster 140 kroner at overnatte på autocamperpladsen på Marinaen. Foto: Peter Ammitzbøll

Borgmester: Kommunal autocamperplads er ikke unfair konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvfølgelig skal der være en maksimal grænse for, hvor mange autocampere der kan holde på Marinaen, siger borgmester Kasper Olesen, der vil evaluere autocamperpladsen efter sommerferien.

Kerteminde: Det er ikke konkurrenceforvridende, når kommunen driver autocamperplads på Kerteminde Marine, mener Borgmester Kasper Olesen.

- Det synes jeg faktisk ikke, for når jeg taler med autocamperfolket, så er der en stor del af dem, som ikke ser sig selv som en del af det liv, det sker på campingpladserne. De føler ikke, de har behov for de faciliteter, der er på campingpladserne. Det er en helt anden form for livsstil, de søger, forklarer Kasper Olesen, der tilføjer, at heldigvis for campingpladserne er der også autocampister, der ser sig selv som en del af livet på campingpladserne.

- Vi tiltrækker nogen, som ellers ikke ville vælge at komme til vores kommune, siger Kasper Olesen om kommunens autocamperplads.

Tilstrømningen til den kommunale autocamperplads på Kerteminde Marina har slået alle forventninger siden den åbnede sidste år. Alene i år har der været over 900 overnatninger på autocamperpladsen.

Optimerer bådopbevaringspladsen

I planlægningsfasen for autocamperpladsen snakkede politikerne om, at der skulle være plads til 12 autocampere på Marinaen, men efterspørgslen har været så stor, at der nogen nætter holder op til 35 autocampere på Marinaen.

Skal der sættes en grænse for, hvor mange autocampere der er plads til i Marinaen?

- Selvfølgelig skal der være et maksimalt antal autocampere, der er plads til. Jeg synes, vi skal evaluere det her efter sommerferien. Er vi gearet til de autocampere, der kommer? Har vi faciliteterne til det? Det gælder om at finde det helt rigtige antal, for det må ikke blive en dårlig oplevelse for de daglige brugere, siger Kasper Olesen.

Løser problemet ikke sig selv, hvis i inddrager en del af bådopbevaringspladsen i forbindelse med den nye havneplan?

- Det er kun et lille hjørne ved tankstationen, vi snakker om. Den dialog, jeg har haft med sejlklubben, viser, at hvis man optimerer og rydder lidt op (hvordan bådene står på bådopbevaringspladsen, red), så har man faktisk det samme areal. Men det kan være, at der kommer flere både, der gerne vil gøre brug af pladsen, og det er derfor, det er så vigtigt med den evaluering.

Borgmester: Kommunal autocamperplads er ikke unfair konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce