Eks-borgmester Sonja Rasmussen og flere partifæller støtter ikke længere byggeriet af nyt rådhus

Kerteminde: En kommunalpolitisk bombe er blevet bragt til sprængning af Borgerlisten i Kerteminde Kommune.

Borgerlisten - byrådets næststørste parti - støtter ikke længere byggeriet af et nyt rådhus.

På et møde lørdag besluttede tre af partiets seks byrådsmedlemmer at træde ud af forliget om at opføre et nyt rådhus i Kerteminde.

Jørgen Schou, Borgerlistens formand for Erhvervs- og Vækstudvalget, mener fortsat, at man skal bygge et nyt rådhus, mens de to sidste af Borgerlisten medlemmer ikke er endeligt afklaret.

Det er den aktuelle økonomiske krise, der har fået tidligere borgmester Sonja Rasmussen og to andre af byrådsgruppens medlemmer til at trække opbakningen.

For dyrt

Hun er imod at bruge 15 millioner af kommunens likviditet på byggeriet.

- Den overvejende del af gruppen synes, at vi ikke kan gå videre, når præmissen er at tage 15 millioner op af kassen. Regnskabet tyder på at ende rigtigt dårligt, og hver eneste måned hopper pengene ud af kassen. Det er en meget tydelig udvikling, og derfor synes vi ikke, at tiden er inde til det, siger Sonja Rasmussen.

Borgerlisten vil gerne sætte sig sammen med forligspartierne og drøfte alternative løsninger. Sonja Rasmussen erklærer sig åben for at se på en renovering af det eksisterende rådhus i Kerteminde, hvis det viser sig at være en rentabel løsning.

- Borgerlisten går stadig ind for at samle administrationen. Vi kan ikke få den løsning, som er den bedste. Det har vi simpelthen ikke råd til, siger Sonja Rasmussen.

Borgerlistens medlemmers beslutning sker få dage efter, at Konservative også trak sig fra forliget. Et flertal bag forlig med Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti og SF består fortsat.

Læs meget mere om rådhus-sagen i Fyens Stiftstidende søndag og mandag.

  • Af: