Børn i Marslev oplever glæden ved at give frem for at få

Man kan hjælpe børn, som ikke har de samme goder som danske. Pr-foto: Jens Honoré

Børn i Marslev oplever glæden ved at give frem for at få

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SOS Børnebyernes Omvendt Julekalender sætter focus på fattige og udsatte børn

Kerteminde: 41 elever i Kerteminde Kommune er i december med i "Omvendt Julekalender", der handler om at give i stedet for at få, og som skal sørge for, at fattige børn får noget at glæde sig over.

"Omvendt Julekalender" er organisationen SOS Børnebyernes julekalender til skolebørn, hvor medvirkende elever sammen med deres lærer hver skoledag åbner en videolåge og ser en film med børn, der bor i et fattigt land. Det er bl.a. elever fra Marslev Skole, der vender julen på hovedet. I år bliver over 50.000 skoleelever landet over klogere på, hvordan børn i blandt andet Colombia, Vietnam og på Balkan lever - mange af dem under vilkår, der ligger milevidt fra de danske børns hverdag, skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

- De danske skolebørn har virkelig taget kalenderen til sig. Sidste år var 35.000 med, men i år er der godt 16.000 flere elever. Børn har generelt en veludviklet retfærdighedssans, og vi bliver hvert år rørt af deres store indlevelse i kalenderen, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne, i pressemeddelelsen.

En del af konceptet for "Omvendt Julekalender" er, at de danske skoleelever har mulighed for at hjælpe børn som dem, de har set i julekalenderen, hvilket en del klasser landet over gør. Eleverne hjælper forældre, bedsteforældre eller naboen, og for hjælpen tjener eleverne et lille beløb, som de donerer til klassens fælles indsamling. I 2016 samlede danske skolebørn 175.000 kroner ind til skolelegater for børn i Tanzania. /EXP

Børn i Marslev oplever glæden ved at give frem for at få

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce