RETTET kl. 7.14: Det er tidligere fremgået af artiklen, at Radikale har stemt for plangrundlaget for vindmøllerne. Det er ikke korrekt. Fyens.dk beklager fejlen.

Et politisk flertal besluttede sent onsdag eftermiddag at tage kæmpe-vindmøllerne op i byrådet den 12. oktober. Energi Fyn kan derfor ikke få sin byggetilladelse inden.

Kerteminde: Energi Fyn modtager foreløbig ingen byggetilladelse af Kerteminde Kommune til at opføre tre kæmpevindmøller i Munkebo.

Selvom byggetilladelsen ligger klar og formalia sådan set er på plads, besluttede et politisk flertal sent onsdag eftermiddag, at sagen skal drøftes på næstkommende byrådsmøde den 12. oktober, før administrationen får lov at trykke "send."

Her skal byrådet stemme om, hvorvidt tilladelsen skal vente yderligere til en forventet analyse af nogle nye EU-regler foreligger i Miljø- og Fødevareministeriet sidst i oktober.

- Jeg kan konstatere, der bliver stillet forslag om det afstemningstema. Ellers vil jeg lægge op til, at vi drøfter hvad er ret og vrang i den her sag, fortæller borgmester Hans Luunbjerg (V).

Vil ikke gå imod flertallet

Energi Fyn må altså væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Det er foreløbig to et halvt år siden, at et flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne, SF, Konservative og Enhedslisten stemte for plangrundlaget.

Men da SF og Konservative tidligere på ugen gik med vindmøllemodstanderne om at få sagen politisk behandlet på ny, er ventetiden for bygherren steget med i hvert tilfælde 14 dage ekstra.

Ifølge Hans Luunbjerg sendes byggetilladelsen ikke afsted, før sagen er politisk afklaret.

- Der er et ønske om at få en politisk behandling af den her sag, og så giver det jo ingen mening at have en politisk drøftelse, hvis tilladelsen er sendt. Så konsekvensen må være, at den afventer, indtil byrådet har behandlet det. Det er den beslutning, jeg kan træffe, og det gør jeg, fordi der er et flertal for en politisk behandling. Hvis jeg sendte tilladelsen afsted i dag, ville jeg gå imod et politisk flertal, og det mener jeg ikke er fornuftigt.

Han mener dog ikke 15-10-flertallet for vindmøllerne er ved at smuldre.

- Det ser ud som om, at dem der stemte for lokalplanen sidst, de agter at stemme for igen, men det kan jeg jo ikke vide. Det er min fornemmelse. Så må vi se, hvad den poitiske behandling medfører.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.

Mere om emnet

Se alle
Energi Fyn om udskudte vindmølleplaner: - Der er 62 millioner på spil

Energi Fyn om udskudte vindmølleplaner: - Der er 62 millioner på spil