Birgitte er skamferet af fejloperationer, alligevel danser hun glad videre

Spisebordet bliver skubbet til side, og så er der plads i Birgitte og Henrik Hansens stue til, at det lille hyggehold kan øve. Birgitte Hansen har til ære for fotografen trukket i et stort, flot western-skrud. Men normalt er "uniformen" hat, støvler og forenings-skjorten. Foto: Helle Nordström

Birgitte er skamferet af fejloperationer, alligevel danser hun glad videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danseinstruktør Birgitte Hansen blev opereret i maven adskillige gange i løbet af et halvt år. Det betød, at hun måtte stoppe med sine hold i Country Road Western Dancers. Men der er stadig et hyggehold, man kan se optræde på Langeskovmarkedet til september - for helt holde op med at danse, det kan hun ikke.

Marslev: Hendes mave er skrammet af ar på kryds og tværs efter en fejloperation, der førte til et par ekstra operationer.

Alligevel danser Birgitte Hansen - hun kan slet ikke lade være. Hun og ægtefællen, Henrik, danser linedance - og westernstemningen har i den grad bredt sig i parrets hjem. Faktisk er deres vinterhave så fyldt med cowboy-ting, at man næsten kunne tro, at man befinder på den anden side af Atlanten.

- Vi er lidt nørdede med western, griner Birgitte Hansen. På væggen bag hende hænger tre af de flere tusinde western-billeder, hun selv maler og sælger, og hen over hende hænger det gamle vognhjul, der er blevet til en lampe.

De begyndte at danse linedance for 16 år siden.

- Vi prøvede først med pardans, men det var ikke så godt, fortæller Henrik Hansen.

- Nej du trådte mig hele tiden over tæerne, bekræfter Birgitte.

Linedance derimod, det var lige noget for dem, og det førte hurtigt til, at Birgitte Hansen blev leder af og instruktør i en danseklub i Marslev: Country Road Western Dancers.

- Da jeg var sengeliggende i flere uger, kom de herhjem og dansede i stuen. Så lå jeg på sofaen og instruerede.
Birgitte Hansen, linedance-instruktør
Tidligere - inden Birgitte Hansen blev opereret - var parret
Tidligere - inden Birgitte Hansen blev opereret - var parret "gunslingers" og "oldtimers", der tog til country-træf rundt om i landet, og så var det i ægte western-stil. Privatfoto

Vejede 167 kilo

Parret danser fortsat på trods af Birgitte Hansens operationer. Men det har taget så hårdt på hende, at Country Road Western Dancers nu er reduceret fra at have hold for både begyndere og øvede til nu blot at være en lille hyggeklub.

- Jeg var ved at give op, men en lille fast flok af dansere ville ikke give slip på mig, fortæller hun.

- Så selv da jeg var sengeliggende i flere uger, kom de herhjem og dansede i stuen. Så lå jeg på sofaen og instruerede.

Birgitte Hansen har været stor - rigtig stor. Og efterhånden var hun nået op på 167 kilo. Det afholdt hende nu ikke fra at danse, men det var hårdt ved både ryg og knæ, og for et par år siden fik hun en såkaldt gastric by-pass (fedmeoperation).

- Det gik rigtig godt, og kiloene raslede af mig. Da der var gået et år, skulle jeg have bortopereret det overskydende hud på maven, men det gik ikke spor godt, fortætter hun.

Western-stilen har helt overtaget i parrets vinterstue. Foto: Helle Nordström
Western-stilen har helt overtaget i parrets vinterstue. Foto: Helle Nordström

Blodforgiftning og navlebrok

Fra privathospitalet, der foretog operationen, blev hun sendt hjem allerede næste formiddag. Men der gik ikke mange dage, før hun måtte på OUH med svære smerter.

- Det viste sig, at der var gået blodforgiftning i det, så jeg måtte ligge herhjemme i seks uger med besøg af hjemmesygeplejersken hver dag, mindes hun.

Efter et par måneder var den dog gal igen, smerterne blev så voldsomme, at hun røg på Svendborg Sygehus.

- Denne gang var det navlebrok, som de i første omgang klarede med et net, fortæller hun.

- Men det gjorde stadig ondt, så jeg endte med at blive opereret tre-fire gange for brok og få lagt flere net ind. Men da smerterne fortsatte, konstaterede de til sidst, at det var skruerne til nettene, jeg ikke længere kunne tåle, så de skulle ud alle sammen.

Resultatet af de mange operationer har medført, at Birgitte i dag har en mave så skamferet af ar, at hun har svært ved at holde ud at have almindeligt tøj på.

Men Birgitte danser ufortrødent videre fyldt med gå-på-mod og et ukueligt humør. Den lille gruppe, der fortsat udgør Country Road Western Dancers, øver i øjeblikket en gang om ugen (hjemme i Birgitte og Henriks stue) på de danse, de skal optræde med ved dette års Langeskovmarked.

Birgitte er skamferet af fejloperationer, alligevel danser hun glad videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce