Biblioteket fik ikke ekstra


Biblioteket fik ikke ekstra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UAFGJORT: Trods afbud og borgerligt frafald bortfaldt tillægsbevillingen

KERTEMINDE: Kultur- og Fritidsudvalgets ønske om en ekstrabevilling på knap en million til forbedring af byens museum faldt i byrådet i aftes.

Det skete ved stemmelighed - otte stemmer for og otte imod - idet den konservative Jesper Schmidt-Nielsen var fraværende og hans partifælle Leif Hansen stemte sammen med socialdemokraterne og SF.

Venstremanden Knud Erik Kristensen, som i udvalget havde været med til at ønske ekstrabevillingen, rettede derimod ind efter sin gruppes holdning og stemte imod tillægsbevillingen af en million ekstra ud over de to millioner, der er afsat i budgettet.

Leif Hansen fandt det fornuftigt gøre 2. salen på biblioteket færdig, når man alligevel skal have stillads op for at renovere taget.

- Den mulighed får vi aldrig mere. Ellers skal alle materialer bæres op ad hovedtrappen. Det er dyrt og bestemt ikke hensigtsmæssigt, mente han.

På det punkt blev han principielt bakket op af sin partifælle K.O. Ilskov, men han og Knud Erik Kristensen mente til gengæld, at der var gode chancer for, at renoveringen af bygningen trækker så langt ud på året, så den ønskede indretning af 2. salen kan komme på næste års budget og stadig laves i tilknytning til tagarbejdet.

I spørgetiden forud for byrådsmødet spurgte Jonie Kristensen - formand for den nydannede forening til støtte for biblioteket - om byrådet stod fast på sin principielle beslutning fra 19. juni i fjor om, at biblioteket skal blive liggende i det gamle rådhus på Torvet.

- Jeg er provokeret af Henning Nielsens udtalelser om at sælge biblioteket til hotel, understregede støtteforeningens formand.

Borgmester Else Møller forsikrede hende om, at beslutningen fra i fjor stadig er gældende, og at man fortsætter støt fremad med planen om istandsættelse.

Viceborgmester Henning Nielsen (V) undlod fuldstændig at tage ordet ved behandlingen af sagen.

Biblioteket fik ikke ekstra

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce