Bibliotekerne bød på pandekager

Bibliotekar Susanne Pilegaard var klar med fortællingen om Peddersen og katten Findus, der lægger pandekager i lag - og får: Pandekagekager.
Foto: John Freddy

Bibliotekerne bød på pandekager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De tre biblioteker i kommunen arrangerede i går pandekagedag for de tre- til tiårige.

Kerteminde: Duften af nybagte pandekager bredte sig et godt stykke op ad Langegade, og vel inde i forhallen var der ingen tvivl. Den kom fra første sal - eller rettere den gamle byrådssal.

- Har der boet pirater her, lød det fra en purk, mens han andægtigt kiggede rundt på de høje paneler, de grønne kakler og det blankpolerede messinggitter.

I givet fald er det meget længe siden, men det er ikke tilfældet med bibliotekernes pandekagedag, der efterhånden kan kaldes en årlig tradition.

Omkring 40 børn fra Børnehuset Munkebo, Fyrrevænget og Kerteminde Legestue fik syltetøj, saftevand og så selvfølgelig pandekager, da de i går blev inviteret inden for på biblioteket.

Børnelitteraturen rummer masser af titler, hvor den søde, flade kage er en vigtig del af handlingen. Så mens farveblyanterne blev fundet frem, læste ledende børnebibliotekar Susanne Pilegaard højt for de små.

Og udvalget er stort. En vis heks bygger huse af dem. Astrid Lindgrens Pippi laver bager dem selv. Peddersen og Findus lægger dem i lag, og den honningelskende Peter Plys har også svært ved at holde poterne fra dem.

Og så var der pandekager - eller bibliotekspandekager om man vil.

Personalet havde snydt lidt, for mens ungene hørte gode historier, var der allerede gang i blusset. Så i bedste Rasmus Klump-stil blev fadet båret til.

- Det er en sjov aktivitet, og samtidig kan vi vise de tilbud, som biblioteket har, sagde Susanne Pilegaard, der stod bag arrangementet i Kerteminde. På biblioteket i Langeskov blev der også bagt pandekager i går formiddags, mens kollegerne i Munkebo havde valgt at tænde blusset klokken 16.

Bibliotekerne bød på pandekager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce