Bevidst nøl rykker planer et år


Bevidst nøl rykker planer et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Center for Specialundervisning for Voksne har for travlt til at udlevere vigtige pristal til Kerteminde Kommune

KERTEMINDE: De omkring 24 borgere i Kerteminde Kommune, der i dag går til undervisning hos Center for Specialundervisning for Voksne - CSV - i Nyborg, skal også gå der det næste års tid.

Det var ellers af ældre- og handicapudvalget blevet anbefalet, at kommunen fra 1. januar 2009 skulle klare specialundervisningen selv. Og i Handicapudvalget var et flertal enig i den betragtning.

Men på gårsdagens byrådsmøde var det ikke muligt for byrådet at tage stilling til spørgsmålet. Borgmester Palle Hansborg-Sørensen (S) konstaterede ved mødets start, at der manglede vigtige oplysninger omkring forslaget, så beslutningen blev udskudt til næste år.

De vitale oplysninger var tal, som CSV skulle have afleveret til kommunen senest den 1. juni. Tallene var priserne på den ydelse - specialundervisningen - som kommunen køber hos centeret.

- Det er ren chikane. De vil ikke miste os, men det kommer de jo til under alle omstændigheder. Vi har en kontrakt på, at vi skulle have tallene den 1. juni. Men vi får at vide, at de har travlt, og at vi derfor ikke får dem foreløbig, siger Jan Johansen (S), der som formand for ældre- og handicapudvalget orienterede byrådskollegaerne om de manglende oplysninger inden byrådsmødet.

- CSV kan ikke være det bekendt. Vi kan ikke gøre noget som helst. Der er andre kommuner, der har fået deres tal, og det ville være noget, som CSV kunne regne ud på ingen tid, siger Jan Johansen.

Han er ked af, at kommunen dermed ikke kan komme i gang planerne om specialundervisning for voksne med senhjerneskader og sindslidelser i kommunen.

En tovholder

Kommunen ville ansætte en konsulent, der som tovholder skulle sørge for, at borgerne fik den hjælp og undervisning, som passede til netop deres behov. Desuden ville kommunen ansætte personale med viden og kompetencer inden for området, og det ville være dem, som konsulenten henviste til.

- Jeg tror, at vi kunne få en mere helhedsorienteret plan. Og at vi for de samme penge kunne yde et godt stykke arbejde, siger Jan Johansen.

Han vil nu skrive rundt til de berørte borgere og bede dem komme til et møde, hvor han for det første vil forklare omstændighederne, og desuden vil han høre, hvilke idéer brugerne har.

- Jeg vil gerne have lavet en borgergruppe, så vi kan få gjort det så godt som muligt, og så satser vi på, at det er noget, som kan træde i kraft i 2010, siger Jan Johansen.

Kerteminde Kommune køber fortsat den tre-årige ungdomsuddannelse til unge udviklingshæmmede og andre med særlige behov. At kommunen fra 2010 selv laver specialundervisning for voksne berører ikke den aftale.

Bevidst nøl rykker planer et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce