Bevaringsværdige skibe i sigte

Erhvervs- og vækstudvalget skal i dag sige ja eller nej til at de gamle træskibe skal besøge Kerteminde i år, Det koster kommunen 50.000 kroner at have besøg af dem.
Foto: Yilmaz Polat

Bevaringsværdige skibe i sigte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere beslutter i dag, om stor kapsejlads skal til Kerteminde. Det er et pengespørgsmål

Kerteminde: Mellem 30 og 40 af de største og ældste træskibe i Danmark kan lægge til kaj i Kerteminde til sommer. Efter fire års fravær ønsker folkene bag Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe at gøre stop i Kerteminde. Og det bliver mødt med store smil i Visit Kerteminde.

- Den stemning og det miljø, som træskibene skaber på havnen, er helt unik, siger turistchef Dorte Frandsen.

Men der er et "hvis".

Arrangørerne har stillet som krav, at Kerteminde Kommune skal yde tilskud til kapsejladsen, og der sejlede træskibsfolkene ind på et uroligt farvand.

I alt skal kommunens politiske udvalg finde 50.000 kroner.

I november gav Kultur- og Fritidsudvalget afslag på at tildele 30.000 kroner til Fyn Rundt, da Venstre, Borgerlisten og Socialdemokraterne ikke ville betale mere end 10.000 kroner fra deres pulje.

Turismeudvalget har sagt ja til at yde 20.000 kroner på betingelse af, at Erhvervs- og Vækstudvalget bliver enigt om at støtte med samme beløb.

Det skal erhvervspolitikerne tage stilling til i dag. Udvalgets formand, Jørgen Schou fra Borgerlisten, er positiv over for idéen.

- Jeg vil være meget ked af det, hvis vi ikke får træskibene til byen. Det er en god event og giver handel og liv i byen, siger Jørgen Schou.

Turistchef holder vejret

Visit Kerteminde vil også dække nogle af omkostningerne ved træskibenes stop.

- Det er en stor begivenhed. I Kerteminde er den endnu større end andre steder på grund af byens maritime arv. Og hvis vi får træskibsløbet hertil, vil byen få ekstra gæster på grund af det. Vi ved, at aktiviteter er vigtige for tiltrækningskraften, siger turistchef Dorte Frandsen, som krydser fingre for, at drømmen ikke lider skibbrud.

- Vi holder vejret. Det vil være så forfærdeligt, hvis det ikke bliver til noget.

Arrangørernes ønskede sejlplan er: Nyborg-Kerteminde-Middelfart-Assens-Marstal-Svendborg.

Ifølge oplægget fra foreningen bag sejladsen vil de gamle skibe ankomme til Kerteminde mandag 25. juli og forlade havnen om morgenen 26. juli.

Det er fire år siden, at den årlige sommerkapsejlads sidst lagde til i Kerteminde.

Bevaringsværdige skibe i sigte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce