Besparelser på ældreplejen: De første 20 er fyret


Besparelser på ældreplejen: De første 20 er fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kerteminde har sparet 50 årsværk i den forløbene uge, men fordi kommunen i løbet af efteråret har haft ansættelsesstop, er det reelt kun 20 medarbejdere, der er blevet fyret.

Kerteminde: I den forløbne uge blev de første 20 medarbejdere fyret som konsekvens af årets budgetaftale, hvor byrådet besluttede at spare 70 millioner.

- I budgettet er der vedtaget en række besparelser, og de besparelser, der var klar til at blive gennemført, gennemførte vi i den her uge, siger kommunaldirektør, Tim Jeppesen.

I alt er der foretaget besparelser på omkring 50 årsværk, men fordi Kerteminde i løbet af efteråret har haft ansættelsesstop, kunne fyringerne holdes på 20 personer.

Besparelserne er fortrinsvis hentet fra det sparekatalog, KLK udarbejdede til kommunen, og ældreområdet er et af de områder, der må holde for i første runde.

- Fordi det er besparelser, der har til hensigt at reducere serviceniveauet, er det primært det udøvende led; social- og sundhedsassistenter og det personale, der er ude i ældreplejen, fortæller Tim Jeppesen.

Anden del af besparelserne bliver efter planen besluttet i næste uge, når de politiske udvalg holder møde.

- Det er besparelser, hvor politikerne har sagt, at de gerne vil gennemføre besparelserne i det niveau, der er beskrevet i KLK-kataloget, men de vil gerne have forskellige muligheder for at finde besparelserne, siger Tim Jeppesen.

Det er eksempelvis tilfældet på kultur- og fritidsområdet, hvor politikerne i næste uge skal diskutere, hvordan besparelserne på kommunens baneanlæg og idrætshaller skal udmøntes.

- Når de har taget stilling i næste uge, kan vi begynde at handle på det, og så kan det ikke udelukkes at der kommer flere afskedigelser, siger kommunaldirektøren.

Sidste sparerunde i 2019

Tredje runde afskedigelser forventes at komme til næste år. Hvor politikerne har besluttet at spare på blandt andet handicap- og psykiatriområdet og på skoleområdet. Politikerne har valgt, at besparelserne skal ske i tæt dialog med medarbejderne på området. Derfor forventes besparelserne først at blive effektueret i første halvdel af 2019.

- Når vi også har gennemført de administrative besparelser, der skal gennemføres i 2019, er det cirka 70 millioner kroner, vi har sparet, når det er fuldt gennemført, siger Tim Jeppesen.

- Det er aldrig sjovt at gennemføre besparelser, blandt andet fordi der er afskedigelser i det. På den anden side er der en ting, der er værre, end det vi gør lige nu, og det er at gennemføre små besparelser hele tiden. Det er virkelig opslidende for en organisation.

- Vi har en forventning om, at med det vi gør nu, kan vi få en roligere hverdag de næste år.

Besparelser på ældreplejen: De første 20 er fyret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce