Besparelser ædt af gammel gæld


Besparelser ædt af gammel gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn- og Skoleudvalget mangler millioner

KERTEMINDE: Driften af børne- og skoleområdet i Kerteminde ser ud til at blive 700.000 kroner billigere i år, end der er budgetteret med.

Besparelsen er imidlertid svær at få øje på, når Børn- og Skoleudvalget netop har konstateret, at der er behov for en tillægsbevilling på 3,5 millioner kroner.

Forklaringen er gammel gæld til andre kommuner, som Kerteminde Kommune - eller de tre sammenlægningskommuner - har købt ydelser hos.

I årets første halvdel er der kommet regninger ind på tilsammen 4,2 millioner kroner. Det er betalinger for ydelserne, der for nogles vedkommende er både tre og fire år gamle.

Penge også sparet

- Vi vidste godt, at regningerne var på vej, men vi vidste ikke, hvor store de blev. Derfor kunne vi ikke sætte dem i budgettet, siger Annette Vilhelmsen (SF), formand for Børn- og Skoleudvalget.

Med i billedet hører dog, at man tidligere år har sparet penge, fordi man ikke fik de opkrævninger, der var regnet med.

Budgetopfølgningen viser i øvrigt, at driftsudgiften til folkeskolerne bliver 2,3 millioner kroner lavere end budgetteret - eller knap 176 millioner kroner. Besparelsen skyldes bl.a. klassesammenlægninger, oplyser udvalgsformanden.

Til gengæld er ekstraudgifter til specialskoler på 1,3 millioner kroner, mens døgninstitutioner har kostet 2,4 millioner kroner mere end budgetteret. Prisen for disse døgnpladser er steget, og de er udnyttet mere end ventet:

- Men vi har den holdning, at børn, der har brug for en plads, også får den. Vi vil ikke undlade at reagere af hensyn til økonomien, understreger Annette Vilhelmsen.

Besparelser ædt af gammel gæld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce