Bedstefar ville stoppe mobning: 62-årig dømt for overfald på teenage-pige

Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager

Bedstefar ville stoppe mobning: 62-årig dømt for overfald på teenage-pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et overfald på et stisystem i Langeskov har nu ført til en betinget dom til en 62-årig mand.

Langeskov: En mand fra Langeskov er ved retten i Odense blevet i dømt to ugers betinget fængsel for overfald på en pige fra lokalområdet. Overfaldet skete nytårsaftensnat sidste år på stisystemet nær Søbrinken i Langeskov.

Offeret i sagen, en dengang 14-årig pige, kommer gående på stisystemet med en flok veninder. Efter offerets udsagn er de på vej hjem til en jævnaldrende, hun har haft udfald og skænderier med. På vej derhen støder de på den jævnaldrendes bedstefar, der genkender offeret. Han griber fat i armen på hende og holder hårdt fat.

- Han fortæller, de skal stoppe med at skrive til hans barnebarn og kontakte hende, fortæller politiets anklager, Stephanie Reby.

Da han tager fat i offeret, stivner hun, og veninderne trækker sig væk i forskrækkelse. Ifølge bedstefaren selv har hans barnebarn været udsat for grov mobning af pigeflokken gennem længere tid, og det er derfor, han reagerer voldsomt. Offeret selv genkender ikke historien om mobning og er derfor uforstående over for bedstefarens udfarende adfærd.

- Episoden tager ikke mange minutter, måske 4-5 minutter, men pigen er meget påvirket af episoden efterfølgende, fortæller Stephanie Reby.

Skal betale erstatning for ødelagt telefon

Den 62-årige mand er også dømt for at ødelægge den 14-årige piges mobiltelefon, som under seancen bliver tabt på stien og går i stykker. Ifølge anklageskriftet har gerningsmanden taget telefonen fra den 14-årige pige og smidt den i jorden. Selv nægter manden at have smidt mobiltelefonen.

Ingen af parterne i sagen er på denne nytårsaften påvirket af alkohol, men den 14-årige pige er efterfølgende meget rystet over sagen. Det er pigens mor, der den følgende dag anmelder sagen til politiet.

Udover to ugers betinget fængsel skal den 62-årige mand også betale erstatning for den tabte mobiltelefon. I retten blev der lagt vægt på det fysiske misforhold i forhold til de involverede parter og den store aldersforskel. En formidlende omstændighed var til gengæld, at gerningsmanden ikke tidligere er straffet.

Bedstefar ville stoppe mobning: 62-årig dømt for overfald på teenage-pige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce