Bedst på Fyn: Kerteminde Kommune gode til at finde arbejdspladser

Kerteminde Kommune er lynhurtige til at behandle byggesager, og det er noget af det aller vigtigste for erhvervslivet, siger borgmester Hans Luunbjerg (V). Arkivfoto

Bedst på Fyn: Kerteminde Kommune gode til at finde arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de seneste fire år har Kerteminde fået 22% flere arbejdspladser. Middelfart ligger nummer to med 9,5%.

Kerteminde: Hvis der er noget, de er gode til i Kerteminde Kommunes administration, så er det at behandle byggesager i en fart. Især når det er byggesager fra erhvervslivet.

Det servicemål, regeringen har aftalt med Kommunernes Landsforening, hedder 50-60 dage for at behandle en erhvervs-byggesag. I Kerteminde hedder det 1-3 dage. Og det er ikke bare et flyvsk mål. Det er baseret på virkeligheden. For i sidste kvartal var sagsbehandlingstiden i gennemsnit 2,8 dage.

Og det er helt åbenlyst noget, erhvervslivet sætter pris på.

- I løbet af de sidste fire år har Kerteminde Kommune fået 22% flere arbejdspladser, og det betyder, at vi ligger helt i top på Fyn. Middelfart ligger på andenpladsen med 9,5%, så vi er milevidt foran, siger en stolt borgmester Hans Luunbjerg.

Kommunaldirektør Tim Jeppesen forklarer, at baggrunden for succesen dels er en politisk prioritering af erhvervssagerne, dels en ordning med kontaktperson.

- Hver virksomhed har en kontaktperson, der er deres direkte indgang til kommunen. Det skaber et forhold af tillid og fortrolighed, så kommunen via kontaktpersonen kommer med i byggeplanerne allerede i idefasen og kan tage mange mulige problemer og misforståelser i opløbet, fortæller Tim Jeppesen.

Også når det gælder byggesager om enfamiliehuse ligger Kerteminde meget flot. Hvor servicemålet på landsplan hedder 40 dage, hedder det i Kerteminde 7 dage og blev i sidste kvartal realiseret med i gennemsnit 4,1 dag.

Tilbage er så rodekassen med øvrige sager - carporte, nyt tag o.s.v. Det er dem, der må vente, for at de andre tider kan være så gode. Men helt skidt er det ikke. På landsplan hedder servicemålet 40 dage, og i Kerteminde hedder det 30.

Bedst på Fyn: Kerteminde Kommune gode til at finde arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce