Ballade på vikingeskibet: Skipper smidt af Ladbydragen

For de mange frivillige, der arbejder med det gode skib Ladbydragen, er det blod, sved og hjerteblod, og så går det nogle gange galt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ballade på vikingeskibet: Skipper smidt af Ladbydragen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingemuseet har på opfordring fra bestyrelsen i Ladby Skibslaug fyret vikinge-skipper Øivind Larsen. Han blev i 2013 valgt som formand for lauget efter, at den tidligere formand var røget uklar med museet, men er siden blevet afløst af Gerhard Neppl

Munkebo: Vikingerne er berømte for at være krigeriske, og der har da også været flere stridigheder i vikingeskibet Ladbydragens kølvand. Den seneste udspiller sig i disse dage, hvor afdelingsleder på museet, Claus Sørensen, har fyret Øivind (Ivan) Larsen som skipper.

Øivind Larsen er en af dem, der har været med det gode vikingeskib, Ladbydragen, hele vejen, siden den blot var en forventningsfuld tanke. Han har siden, skibet blev sat i vandet, fungeret som en af flere skippere og i en periode været formand for Ladby Skibslaug.

Men Claus Sørensen fik i sidste uge en henvendelse fra formand for Ladby Skibslaugs formand Gerhard Neppl på vegne af hele bestyrelsen og de to suppleanter - dog minus bestyrelsesmedlem Øivind Larsen - der erklærede mistillid til Øivind Larsen som skipper.

- Ladby Skibslaug er vores nærmeste samarbejdspartner, så når jeg får sådan en henvendelse, der handler om erfaring, sikkerhed og tillid, bakker jeg selvfølgelig op, siger Claus Sørensen.

Han glæder sig i øvrigt over at have en så engageret flok frivillige omkring skibet.

- De har lige været på træningsweekend i Roskilde, og de vendte tilbage boblende af begejstring. Og noget af det, de blandt andet fik ud af den weekend, var en erkendelse af, at de har meget at lære endnu. Derfor tager de en træningsuge, hvor de blandt andet skal have sikkerhedsøvelser i stedet for at begive sig ud på togt.

- Planen var, at vi kun skulle sejle tæt på Kerteminde og kun i godt vejr - det kunne sagtens lade sig gøre på det træningsniveau, vi er nu. Men jeg mener, at der er nogle - blandt andet formanden - der overvurderer faremomentet.
Øivind Larsen, nu fyret skipper på Ladbydragen

Togtet aflyst - igen

Netop togtet var Øivind Larsen meget opsat på.

- Lige fra starten har det været meningen, at Ladbydragen skulle på togt. Nu er det tredje år, at det bliver aflyst, beklager Øivind Larsen.

- Det blev oven i købet aflyst egenhændigt af formand Gerhard Neppl hen over hovedet på resten af bestyrelsen inklusive mig, som ellers var sat på som skipper på den første uge af togtet.

Øivind Larsen er enig med formanden og andre i, at der fortsat mangler en masse erfaring, men han er ikke enig i, at det er nødvendigt at aflyse togtet.

- Planen var, at vi kun skulle sejle tæt på Kerteminde og kun i godt vejr - det kunne sagtens lade sig gøre på det træningsniveau, vi er nu. Men jeg mener, at der er nogle - blandt andet formanden - der overvurderer faremomentet, siger han.

Mine kvalifikationer er i orden

Den mistillid, den øvrige bestyrelse fremsatte om Øivind Larsens kvalifikationer som skipper, synes han er helt uretfærdig.

- Til forskel fra en af de andre skippere på Ladbydragen så har jeg faktisk en yachtskippereksamen, og desuden har jeg stor erfaring med at sejle med både det sydfynske vikingeskib Lindheim, med sønderjyske vikingeskibe og med vikingeskib i Roskilde. Så lige den anklage, den kan jeg ikke acceptere.

Han har nu meldt sig på et sjællandsk vikingetogt i den ferieuge, han ellers skulle have været på togt med Ladbydragen.

- Nu læner jeg mig lidt tilbage og ser, hvordan det her udvikler sig og venter på, at der måske kan blive brug for mig igen. For mit hjerte banker jo stadig for Ladbydragen, siger han.

Formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl, vil ikke kommentere sagen i pressen:

- Den tager jeg medlemmerne, der vil blive indkaldt til møde i løbet af de næste 14 dage, siger han.

Ballade på vikingeskibet: Skipper smidt af Ladbydragen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce