Bagerbod havde ikke tilladelse til at drive cafe: Nu får den alkoholbevilling trods naboers protester

Måle Bagerbod startede som et fritidsprojekt i 2015. Foto: Rune Heidtmann

Bagerbod havde ikke tilladelse til at drive cafe: Nu får den alkoholbevilling trods naboers protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af naboprotester og en manglede tilladelse til at drive cafe fik Måle Bagerbod onsdag bevilling til at sælge øl til kanelsneglene og vin til pizzaen.

Måle: Sagen viste sig at være mere kompliceret end som så, da bevillingsnævnet i Kerteminde Kommune onsdag behandlede den omdiskuterede ansøgning fra Måle Bagerbod om at få lov til at sælge alkohol.

Under behandlingen af ansøgning fandt administrationen nemlig ud af, at bagerboden ikke har den nødvendige tilladelse til at drive cafe.

- Dengang de gik over til cafedrift, der skal de søge en tilladelse til ændret anvendelse af lokalerne, det har de ikke gjort, og det har vi bedt dem om at bringe i orden, forklarer kommunaldirektør Tim Jeppesen.

- Vil det sige, at de har drevet cafeen ulovligt?

- Det er i hvert fald en aktivitet, som de ikke har haft tilladelse til, forklarer Tim Jeppesen, der sammenligner det med, når kommunen engang imellem opdager, at en borger har bygget en carport eller et udhus uden at indhente en tilladelse, og efterfølgende får sagen bragt i orden.

Administrationen har allerede haft kontakt til bagerboden, der inden for fem dage vil udfylde de rette ansøgninger til kommunen. Hvorefter tilladelsen skulle være en formssag.

På trods af rodet i papirerne valgte et enigt bevillingsnævn at give Måle Bagerbod en alkoholbevilling - dog med den hage, at bevillingen først er gyldig, når bagerboden får orden i tilladelserne.

- Hvis de kan se en forretning i, at folk skal kunne købe en øl samtidig med, at de køber en pizza, så kan vi ikke se, at det skal kunne gøre noget, siger borgmester Kasper Olesen.

- Vi snakker jo rigtig meget om, hvordan vi kan gøre det attraktivt at drive erhverv ude i de små lokalsamfund, og nu har de vist en vej, og det initiativ vil vi gerne bakke op om.

Til gene for indbyggerne

Normalt giver bevillingsnævnet en alkoholbevilling for otte år ad gangen, men nævnet valget kun at give en bevilling på to år, fordi naboerne i Måle har protesteret mod bagerbodens ansøgning.

- Vi valget kun at give bevillingen i to år for at følge, hvilken indflydelse det har på Måle by. For hvis det har en større gene for byen, så har vi mulighed for at handle på det, siger Kasper Olesen.

En af naboernes anker mod bagerbodens ansøgning er, at den tiltrækker alt for mange gæster, der forstyrrer roen i den maleriske by, og en alkoholbevilling vil kun gøre det endnu værre.

- Det vækker bekymring, fordi en alkoholbevilling skaber risiko for endnu større uro, støj og trafikale problemer til gene for landsbyens indbyggerne og området, skrev seks husstande i Måle i et brev til bevillingsnævnet.

Alkoholsalg til klokken 01

I brevet til politikerne påpegede naboerne, at mange af bagerbodens kunder kommer i bil, og det er et problem i lille Måle, hvor bilerne nogle gange holder lidt tilfældigt langs med hovedgaden.

- Inden for blot et år har Måle forandret sig. Mange indbyggere har som værn mod privatlivets fred rejst hegn, bygget låger, plantet hække og lagt forhindringssten, efter at haver og indkørsler blev brugt som parkerings- og vendepladser, skrev naboerne.

Forholdene omkring trafikken i Måle var borgmesteren helt opmærksom på, og det var en af grundene til, at bagerboden kun fik en bevilling på to år.

- I bund og grund er jeg lidt splittet, for de har jo fået tilladelse til at drive bagerbod, og det er jo derfor, at folk parkerer rundt omkring. Derfor er det en ting, der i bund og grund allerede burde løses nu, siger Kasper Olesen.

Alkoholbevillingen gælder i butikkens åbningstid eller til klokken et om natten.

Bagerbod havde ikke tilladelse til at drive cafe: Nu får den alkoholbevilling trods naboers protester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce