Bådkommissæren er klar igen

Finanskrisen har også været hård ved bådbranchen. I november 2009 blev Bådkommisæren i Kerteminde nødt til at indgive frivillig konkursbegæring. Stor lagerbinding og høje finanseringsomkostninger i forbindelse med forhandlingen at Beneteau-sejlbåde var udslagsgivende for virksomheden, der havde tretten ansatte. Nu er firmaet genetableret som et aps med ni ansatte, der arbejder videre med kerneområderne, værkstedet og udstyrsbutikken. Mekanikerne Søren Høj, øverst og Richard Petersen er ved at montere en radar på en motorbåd i værkstedshallen.
Foto: Jørgen Hansen

Bådkommissæren er klar igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter konkursen er dørene atter åbne hos Bådkommissæren, der er rekonstrueret i et nyt selskab - butik og værksted åbnede i går.

Kerteminde: Med nytårets komme er Bådkommissæren klar til at begynde på en frisk, efter at virksomheden gik konkurs i november. Og med direktør Peter Nibe Hansen på broen slog Bådkommissæren i går dørene op på Marinavejen i Kerteminde, og dermed er det igen muligt for lystsejlere at købe tovværk, beslag, sejlertøj og andet maritimt udstyr i butikken.

Holder fast i navnet

- Vi har valgt at holde fast i navnet, men selskabsformen er ændret fra at være et aktieselskab til et aps, siger Peter Nibe Hansen.

Han lægger ikke skjul på, at det har været en hård tid, men aftalen med banken og kreditorerne sikrer, at der fortsat er arbejde til ni mand i den rekonstruerede virksomhed.

Fokus på værkstedet

- Men fremover vil vi primært have fokus på værkstedet og butikken. Samtidig har vi overtaget et mindre lager af både - dem vil vi nu koncentrere os om at få solgt, selv om det hele ligger underdrejet i øjeblikket. Der er stadig høj bølgegang derude, siger direktøren med henvisning til den økonomiske krise, der ramte virksomheden over natten.

Har overtaget lokalerne

Bådkommissæren aps har overtaget lokalerne fra det gamle selskab, og dermed har virksomheden med Peter Nibe Hansens egne ord faciliterne til at skrue op igen, når stormen lægger sig.

- Nu starter vi op på en blank side, men der bliver ikke salg af nye både. For halvandet år siden var der tre mand beskæftiget med bådsalget. Fremover bliver det mig, der kommer til at stå for den opgave, og så må vi give den en skalle i det nye værksted, siger han.

Ny butiksleder

Værkstedet er den mindst konjunkturfølsomme del af virksomheden, og derfor vil der fremover være seks mand beskæftiget med at reparere og vedligeholde både, mens der bliver plads til to ansatte i udstyrsforretningen. Her bliver Troels Andersen ny butiksleder i stedet for Jette Bruun.

- Og så må vi rykke sammen, indtil vinden lægger sig, siger direktøren, der også selv kommer til at bruge mere tid på gulvet.

Trods den triste baggrund, så glæder han sig over én ting.

- Vi har i hele forløbet været åbne. Ikke bare over for kunder og leverandører, men også over for banken og Skat. Det har været hårdt, men vi har haft en konstruktiv dialog, og det har vi fået meget goodwill på, siger Peter Nibe Hansen.

Medarbejderne er alle tidligere ansatte i virksomheden, og direktøren forventer, at der yderligere bliver behov for at ansætte et par sæsonarbejdere, når sommeren øger aktiviteten i marinaen.

Bådkommissæren er klar igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce