Både frustration og lettelse i Aktivhuset i Kerteminde

Der var fyldt ved alle borde til torsdagens møde i Aktivhuset i Kerteminde. Foto: Jeppe Maagaard Holm

Både frustration og lettelse i Aktivhuset i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag afholdt Aktivhuset stormøde, hvor husets fremtid skulle drøftes. Formanden for husets brugerråd følte sig mere afklaret efter mødet, mens formanden for kommunens ældreråd mener, at brugerne har ventet for længe i uvished.

Kerteminde: Der var fyldt ved alle borde, da brugerne af Aktivhuset i Kerteminde torsdag var mødt op til stormøde, hvor husets fremtid skulle drøftes. Politiske beslutninger om at reducere antallet af borgere, der bliver visiteret til vedligeholdende træning, samt at Kerteminde Kommunes tre nuværende demensdagscentre skal lægges sammen og flyttes til Aktivhuset, fyldte hos dagens fremmødte.

Blandt andet var der flere, der spurgte ind til, hvordan hverdagen i huset ville blive, når de demente borgere flytter til Aktivhuset.

- Demensområdet bliver mere i højskoleånd, så man ikke bare bliver anbragt, men at man kan lave noget, man går op i. Tanken er, at vi sammen skaber et cafémiljø og en højskoleånd, så vi kan være her alle sammen, forklarede Solveig Christiansen, der er teamleder for Træningsområdet i Kerteminde Kommune.

Samtidig slog hun fast, at kommunen vil vurdere hver enkelt borgers personlige behov i forbindelse med vedligeholdende træning. Solveig Christiansen var sammen med Diana Krogstrup, der er leder for Sundhed, Myndighed og Psykiatri i Kerteminde Kommune, mødt op for at forklare de politiske beslutninger og svare på spørgsmål fra borgerne.

Og selvom der både var tvivl, uvished og frustration hos de fremmødte borgere før mødet, var det ifølge Aktivhusets brugerråds formand, Carsten Hansen, alligevel en lettelse, at det nu blev slået fast med syvtommersøm, at Aktivhuset fortsat vil være et sted, hvor Kertemindes ældre borgere kan mødes om socialt samvær.

- Det var rart, at det blev gjort klart, at dem, der ikke er visiteret, fortsat kan få lov til at blive i huset, siger han.

- Så kan det godt være, at vi skal til at indrette os på en lidt anden måde, når de demente borgere kommer, fortsætter han.

Og han blev bakket op af flere af dagens fremmødte, der følte sig mere afklaret om husets fremtid efter mødet.

Dog var ikke alle lige begejstret. Blandt andet gjorde formand for Ældrerådet i Kerteminde Kommune, Ane Sofie Hjort, opmærksom på, at hun synes, at borgerne har ventet for meget og for længe i uvished om deres fremtid.

- Det er frygteligt, at nogle har ventet i flere måneder på, hvad der skal ske. Der bliver nødt til at komme nogle konkrete planer ud, før sådan noget bliver meldt ud, sagde hun.

Både frustration og lettelse i Aktivhuset i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce