Er avisen en sur cirut, eller skal vi være mere kærlige? Tirsdag aften stillede avischefer op til direkte debat med læserne i Kerteminde

Kerteminde: Chefredaktøren var hudløst ærlig:

- Ja, vi valgte en forkert typografi, da vi omlagde avisen.

- Ja, det er en skandale, at Danmarks-sektionen ikke er at finde på fyens.dk.

Men Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende var også omgivet af nogle af de mest inkarnerede avislæsere, lokalsamfundet i Kerteminde Kommune er i besiddelse af, da avisen tirsdag aften bød op til debat om - ja netop avisen, fyens.dk, e-avisen, Facebook osv. i det tidligere rådhus i Kerteminde.

- Der er mange, der mener, at vi er en sur cirut. At vi dækker verden og dykker Fyn. Men vi vil ikke være et problem-katalog. Vi er kritiske, kærlige og konstruktive, og vores mission er helt beskedent at gøre Fyn til et bedre sted at leve, lød budskabet blandt andet fra chefredaktøren.

Vilde med golf

Og den pointe understregede Kerteminde-redaktør Peter Ammitzbøll, som efterfølgende fortalte om redaktionens dispositioner de seneste år. Med flere menneske-historier, flere positive nyheder fra lokalområdet og flere ting at glæde sig over:

- For nogle år siden havde vi slet ikke skrevet en stor historie om en dreng fra Langeskov, der sover i telt hele året. Men det er jo en fantastisk historie. Om mod og standhaftighed. Vi kan også se, at I elsker den slags historier, fortalte Peter Ammitzbøll blandt andet.

Han præsenterede også den mest læste historie i 2017: Om Great Northern, der åbner den 8. juli. En historie, der vakte vrede: Om overvægtige skoleelever i Munkebo. Men han spurgte over:

- Skulle vi slet ikke have skrevet den?

- Jo da, lød det overbevisende svar tilbage fra salen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.