Attraktioner trækker stadig i folk


Attraktioner trækker stadig i folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Fjord&Bælt ligger man en lille smule over budgettet, mens Johannes Larsen Museet ligger på niveau med det fine 2007

KERTEMINDE: De store turistattraktioner i Kerteminde ser ud til at få et pænt år 2008. Besøgstallene er gode, lyder meldingen fra såvel Fjord&Bælts direktør, Susanne Ewald, som museumsdirektør Erland Porsmose.

I modsætning til i fjor ligger Fjord&Bælt her i begyndelsen af august en smule over det budgetterede besøgstal. Opgjort den 8. august havde der været 43.835 gæster eller 1228 flere end budgetteret.

Som nævnt lå man på samme tidspunkt i fjor en smule under det forventede.

Alligevel endte man for året som helhed med 2000 flere besøgende end de budgetterede 65.000. I øvrigt er tallet sat til det samme i år. Forklaringen på den fine slutspurt i 2007 er ikke svær at finde:

Den 8. august kunne Fjord&Bælt for første gang præsentere en marsvinekalv født i fangenskab. Det gav umiddelbart efter daglige besøgstal omkring det dobbelte af de normale 400 til 450 i begyndelsen af august.

Opfordring til besøg

Direktør Erland Porsmose, Kerteminde Museer, er yderst tilfreds med besøget indtil nu.

- Johannes Larsen Museet ligger på niveau med i fjor, hvor vi totalt nåede 46.000 gæster mod budgetteret 40.000. På Vikingemuseet i Ladby ligger vi 10 procent over i fjor, fortæller han.

Erland Porsmose glæder sig over, at den retrospektive John Olsen-udstilling på denne måde lever op til den forrygende sæson i fjor med "Du danske Sommer"-udstillingen på Larsen-museet. Kun året med den store Skagen/Kerteminde-udstilling har med sine 49.000 gæster ligget højere.

- John Olsen-udstillingen slutter i øvrigt i weekenden. Og jeg vil gerne - af hjertet - opfordre folk til at se den, hvis de endnu har det til gode. Det er en udstilling, som ikke lader nogen uberørt. Alle tager stilling, understreger Erland Porsmose.

Vejret vigtigt - i 2009

Museumsdirektøren fortæller, at Johannes Larsen Museet i modsætning til tidligere ofte også har udenlandske besøgende.

Han understreger også, at vejret tilsyneladende har mindre betydning for museumsbesøget end tidligere.

- Kun, når det er virkeligt varm, eller der er kraftig blæst og regn, svigter gæsterne, fortæller museumsdirektøren.

I næste øjeblikket dementerer han så udsagnet om vejrets manglende betydning:

- For til næste år bliver det vigtigt. Vi satser på, at den store udstilling i 2009 skal have "vejret som kunstnerisk fænomen" som emne. Vi vil vise, hvordan det omskiftelige danske vejr altid har været en udfordring for kunstnerne, når de forsøger at gribe nuet, siger Erland Porsmose.

Attraktioner trækker stadig i folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce