På to måneder har Asian Marked fået to sure smileys fra Fødevarestyrelsen, adskillige bøder og er blevet politianmeldt. Forretningens telefonnummer bliver besvaret af ti-årig skoledreng fra Jylland, der afviser al kendskab til en asiatisk forretning,

Kerteminde: Asian Marked i Kerteminde er på to måneder blevet politianmeldt, har fået adskillige bøder og to sure smileys af Fødevarestyrelsen, men hvis man ringer til forretningens telefonnummer får man fat på en ti-årig skoledreng i Jylland.

Fyens Stiftstidende ville ellers gerne have talt med Uday Hadidi, der ejer Asian Marked ved busholdepladsen, men han er en svær mand at få fat i, og fredag formiddag var butikken, som den ofte er: Lukket. "På kursus" stod der på et skilt i døren, men personalet er tilsyneladende ofte på kursus, for det er det samme skilt, forretningen sætter i døren, hver gang der er lukket.

Derfor prøvede vi at ringe til forretningens telefonnummer, der blev besvaret af en skoledreng fra Jylland.

- Hvis det er dig, der svarer på telefonnummeret, så er det vel også dig, der står bag butikken, spurgte vi drengen fra Jylland.

- Jamen, jeg er kun 10 år, sagde drengen, der hårdnakket benægtede, at han skulle have noget som helst at gøre med en asiatisk butik i Kerteminde.

- Er det telefonfis, sorugte knægten, inden han fortalte, at han havde haft telefonnummeret i fem måneder, og nu havde han ikke tid til at tale med en tilfældig journalist fra Kerteminde, for nu skulle han ind og have samfundsfagstime.

Bøder og politianmeldelse

Asian Marked har både i februar og marts haft besøg af det såkaldte Fødevarerejsehold, og begge gange har forretningen fået bøde og en sur smiley.

Første gang fik forretningen en bøde på 5000 kroner, fordi virksomheden ikke kunne dokumentere, hvor 15 tilfældigt udvalgte produkter var indkøbt og en anden bøde på 5000 kroner, fordi fire ud af 15 tilfældigt valgte produkter ikke var mærket på dansk.

Anden gang, rejseholdet kom på besøg, startede det med at konstatere, at den sure smiley ikke var hængt op i butikken, som den skal. Og der var flere forhold omkring virksomhedens egenkontrol, der heller ikke var i orden. Det kostede to bøder på henholdsvis 2000 og 7.500 kroner, og endelig var der stadigvæk rod i mærkningen af virksomhedens produkter. Denne gang valgte rejseholdet at skride til en direkte politianmeldelse af virksomheden.

  • Nils Mogensen Svalebøg

    Af:

    Jeg er lokalredaktør i Kerteminde for Fyens Stiftstidende og Kerteminde Ugeavis. Jeg er født i Middelfart, opvokset i Randers og bor i dag i Kerteminde.