Kunstugen udvider programmet. Med koncerter og foredrag med blandt andre Martin Bigum

Kerteminde: Når den gamle kostald Anexet ved Lundsgaard Gods i august fyldes med malerpensler, stafelier og kreative hoveder, kan gæsterne også høre foredrag med store navne som Martin Bigum og Anders Lund Madsen.

Ud over de 34 internationale kunstnere, der skal slå sig løs i dagtimerne, har Art Week nemlig også aftenaktiviteter på programmet i år. Det fortæller arrangør Michael Grønlund, som for nylig kunne offentliggøre årets program:

- Det helt store i år er, at vi også satser meget stort på aftenprogrammet. Det betyder, at der kommer folk ud, som umiddelbart ikke bliver tiltrukket af kunsten, og så får de alligevel en aha-oplevelse af at se udstillingerne, som jo også er der om aftenen. Det bliver et mekka for kunst og kultur i alle dag- og aftentimer. Fra klokken 11-22 om aftenen, fortæller han.

Efter skoleferien

Arrangørerne har i år valgt at rykke kunstugen til efter skolernes sommerferie på opfordring af turistbureauet.

- Vi er selv i den aldersgruppe, vi gerne vil ramme med arrangementet. De holder ferie i skulderperioderne - altså før og efter skoleres sommerferie. Det er dem, vi godt vil prøve at have fat i, og vi kan jo også se, at der stadig er folk i byen på det tidspunkt, fortæller han.

Grønlund-parret har følgende tre gode råd til folk, der ønsker at opleve Art Week i perioden fra den 13. til den 20. august:

1. Hvis man ikke har tid til at være med hele ugen, kan man vælge én af de dage, hvor der også er arrangement om aftenen. Se noget af alt det gode kunst i dagtimerne og køb billet til aftenen også. Jeg vil ikke fremhæve nogle navne frem for andre.

2. Er du ikke til for meget planlægning, så køb det lyserøde armbånd til 450 kroner. Det giver adgang til alle aktiviteter hele ugen, og så er der halv pris på entréen til Johannes Larsen Muséet.

3. Lørdag den 20. august vil jeg også nævne. Der holder vi klokken 12 en auktionsrunde på den kunst, der er blevet skabt i løbet af ugen til fordel for Børnecancerfonden.

I 2015 valgte 2000 betalende gæster i begyndelsen af august at lægge vejen forbi Anexet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Kerteminde-redaktionen med ansvar for både de yngste og de ældste. Det vil sige kommunens daginstitutioner, skoler, socialt udsatte børn og unge samt ældreplejen.