Amanda Sko i Kerteminde gør status: Handl i din lokale butik, så den også er der i morgen

Inden Maria Nielsen overtog skoforretningen i Vestergade for 10 år siden, var hun i "skolære" i tre måneder for at få styr på det basale. Foto: Mette Louise Fasdal

Amanda Sko i Kerteminde gør status: Handl i din lokale butik, så den også er der i morgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Hvis du vil bo i en by med butikker, er du nødt til at bruge dem, opfordrer Maria Nielsen, der nu i 10 år har drevet skoforretning i Kerteminde. Hun mærker ofte, at folk foretrækker den magelige nethandel frem for at dukke fysisk op i en butik.

Kerteminde: Spring ud over kanten og tro på, at der vokser vinger ud, mens du falder, lyder et råd.

For 10 år siden var det praktisk talt det, som Maria Nielsen, der nu er indehaver af Amanda Sko i Kerteminde, gjorde. Hun forlod sin trygge tilværelse som skolelærer for at kaste sig ud i et liv uden sikkerhedsnet som selvstændig med egen skobutik i Vestergade. Her 10 år efter, at hun forlod den danske folkeskole, kan hun stå blandt skohylderne i sin butik og gøre status på tiden, der forsvandt.

- Jeg elsker min butik, men det har også været og er hårdt arbejde, fastslår hun.

Da Maria Nielsen overtog butikken 1. februar 2008, var butikken en del af kæden Tops Sko, men i 2013 krakkede Tops i Danmark og kom på norske hænder.

Maria Nielsen blev tilbudt at komme med, men valgte at stå uden for for bedre at kunne imødekomme de behov, som kunderne i Kerteminde-området har. Butikken skiftede i den forbindelse også navn til Amanda Sko.

- Tidligere skulle jeg have bestemte sko i min butik. Nu kunne jeg selv bestemme hvilke sko, jeg ville have hjem. Jeg fik en anden luft og var ikke så låst mere, så det var faktisk fint at blive mig selv, forklarer hun og fortæller, at hun i butikken har sko fra størrelse 18 til 47.

Det er som om, at folk er blevet mere magelige. Det kan forekomme som en forhindring for dem at skulle bevæge sig ind i en skobutik fysisk for at tage en sko af for at prøve én anden, men jeg vil bare opfordre folk til at komme forbi. Kom ind og se, hvad jeg har, hvis jeg ikke har det, som folk søger lige nu, kan jeg måske skaffe det hjem.
Maria Nielsen, indehaver af Amanda Sko.

Finanskrise og nethandel

Da hun overtog butikken, var det i kølvandet af nogle guldår, men så ramte finanskrisen, og det mærkede skohandleren også ved, at folk ændrede deres forbrugsvaner.

Et par nye sko var ikke længere langt oppe på prioriteringslisten. Senere ramte en anden virkelighed, som dagligt puster hende i nakken. Den hedder nethandel.

- Jeg vil ikke klage, for jeg har rigtig mange loyale kunder, og det har en virkelig stor betydning for mig, men jeg synes, at det er frustrerende at opleve, at nethandlen pludselig fylder så meget, pointerer hun.

- Det er som om, at folk er blevet mere magelige. Det kan forekomme som en forhindring for dem at skulle bevæge sig ind i en skobutik fysisk for at tage en sko af for at prøve én anden, men jeg vil bare opfordre folk til at komme forbi. Kom ind og se, hvad jeg har, hvis jeg ikke har det, som folk søger lige nu, kan jeg måske skaffe det hjem.

Maria Nielsen fastslår, at hvis folk gerne vil bo et sted, hvor der er forretninger, er det også vigtigt at bruge dem.

Skohandleren i Vestergade fortæller, at skobranchen de seneste år er gået tilbage, fordi konkurrencen er hård, og kunderne svigter. Det er særligt de små skobutikker, som rammes.

- Hvis min skobutik lukker nu, så kommer der ikke en ny, understreger hun og siger, at det gælder alle butikker i Kerteminde.

- Nu kan jeg jo faktisk godt lide min butik, smiler Maria Nielsen og fortæller, at hun kan lide at møde kunderne og hjælpe dem til at finde den rigtige sko til deres fødder.

En kunde kommer netop ind i Amanda Sko for at købe den sko, som hun fik sidst, for den var hendes fødder glade for, og samtidigt vil kunden også gerne aflevere et par sandaler, hvor den ene læderrem er gået fra. Sandalen sender skohandleren til reparation, og om en uge vil den være klar, lover Maria Nielsen, der for 10 år siden sprang ud over kanten og fik vinger, men til tider mærker, at de kan være svære at få til at blafre.

Amanda Sko i Kerteminde gør status: Handl i din lokale butik, så den også er der i morgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce