Alkohol ødelægger det for flere familier


Alkohol ødelægger det for flere familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplysningskampagne om alkohol kommer til Super Brugsen i Langeskov og Kerteminde.

Nordøstfyn: Gøgl er ifølge børne- og familiekonsulent Steffen Christensen det eneste middel, der virker effektivt, hvis man vil nå ind til danskere med alvorlige budskaber om alkohol.

I morgen tropper Kerteminde Kommune derfor op uden for Super Brugsen med skøre briller, en stub til at hamre søm i og en tip 12-quiz om alkohol.

Besøgende kan tage briller på, som simulerer, hvordan man ville have det efter at have drukket en masse pilsnere, og dernæst fatte hammeren.

Målet er at nedbryde tabuer og sætte fokus på de økonomiske og personlige konsekvenser ved alkoholmisbrug.

Steffen Christensen arbejder med børn i familier med alkoholmisbrug i Kerteminde Kommune, og han oplever øllenes skyggeside.

- Problemerne i familierne bliver værre. Og det er ikke dem på bænkens børn, men dem i parcelhusene, siger Steffen Christensen.

Ganske vist er det gennemsnitlige alkoholforbrug faldet fra 12 liter til godt 11 liter, men mange har fortsat store problemer. I dag drikker de færreste i arbejdstiden. Til gengæld ryger der mere alkohol indenbords, når man kommer hjem.

Hvis man anvender Sundhedsstyrelsens nationale tal og dividerer, tegner dette billede sig: Kerteminde Kommune har 3.900 borgere over 16 år, der er storforbrugere af alkohol (over 21 genstande om ugen for mænd og 14 for kvinder). 600 er alkoholafhængige og cirka 500 børn lever i familie med en, hvis forbrug af alkohol kan reducere omsorgsevnen.

- Man kan ikke passe børn, når man er fuld, siger Steffen Christensen.

Oplysningskampagnen kan mødes ved Super Brugsen i Kerteminde klokken 9.30-11.30 og klokken 12-14 i Langeskov, hvor uddeleren giver rabat på alkoholfri øl og vin.

- Der er ikke noget, der hedder alkoholikere mere. Men storforbrugere. Alkoholikere sidder på bænken

Alkohol ødelægger det for flere familier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce