Aldi har fået en sur smiley - igen

Aldi på Nordre Ringvej har i 2018 fået bøder for i alt 25.000 kroner af Fødevarestyrelsen. Foto: Peter Ammitzbøll

Aldi har fået en sur smiley - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I januar blev der fundet museekskrementer i Aldi. I marts var der galt med mærkningen af frugt og grønt, og da Fødevarestyrelsen igen kom på besøg i maj, var temperaturen for høj i køledisken.

Kerteminde: Aldi på Nordre Ringvej i Kerteminde har fået endnu en sur smiley, efter Fødevarestyrelsen har været på besøg i butikken i maj.

Denne gang var det galt med temperaturen i kølemontreren. Da Fødevarestyrelsen kom forbi, målte de temperaturen til ni grader med infrarød måler og 9,3 grader med luftmåler i kølemontren, og der må ifølge reglerne højst være fem grader.

Forskellen på de fire grader var nok til, at Aldi med det samme stoppede salget af varer fra køledisken.

Ved besøget konstaterede Fødevarestyrelsen også, at butikken trods flere advarsler stadig har problemer med at mærke frugt og grønt korrekt.

En kasse med ananas var mærket som Galia-meloner. Agurker manglede mærkning, og på et skilt var der angivet, at spidskålen kom fra Egypten, men på varen var oprindelseslandet angivet som Spanien.

Den manglende mærkning i grøntsagsafdelingen var også et problem sidste gang, Fødevarestyrelsen var på besøg i butikken, og derfor fik Aldi en bøde på 5000 kroner.

Mus i køkkenet

Den sure smiley er den anden, Aldi i år må hænge op i forretningen. Tilbage i januar fik Aldi nemlig en sur smiley, da Fødevarestyrelsen fandt museeskrementer i butikkens bake-off køkken.

"På trods af observation af mus vælger virksomheden at forsætte brødbagningen og sætter det til salg i butikken," skrev Fødevarestyrelsen i deres rapport fra besøget i januar.

Det resulterede i en bøde på 20.000 kroner for markedsføring af farlige fødevarer.

Ikke tilfredsstillende

Vicedirektør hos Aldi, Thomas Hedegaard Bang, kalder de to sure smileys i 2018 for "ikke tilfredsstillende".

- Vores kunder skal altid kunne stole på os og vide, at der er styr på tingene, siger Thomas Bang.

- Fødevaresikkerheden skal altid være i top i vores butikker. I det konkrete tilfælde kunne vi konstatere en fejl på køleren og har efterfølgende fået udbedret fejlen af en kølemontør. Derudover har vi øget vores interne stikprøvekontrol for at sikre, at problemet ikke opstår igen.

Aldi har fået en sur smiley - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce