Ahrnkiel bekæmper halal i ny forening: - Jeg vil ikke have noget at gøre med kød, der er blevet bedt over

Knud Ahrnkiel, byrådsmedlem i Kerteminde Kommune og næstformand i foreningen Non Halals fynske afdeling. Foto: Jens Wognsen

Ahrnkiel bekæmper halal i ny forening: - Jeg vil ikke have noget at gøre med kød, der er blevet bedt over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halalslagtning har i flere år været en mærkesag for Knud Ahrnkiel i Kerteminde Byråd, og nu er den tidligere DF'er blevet næstformand i foreningen Non Halals nye, fynske lokalafdeling.

Artiklen er opdateret med udtalelse fra formand for Non Halal på Fyn Carsten Sørensen.

Munkebo: Knud Ahrnkiel har længe været modstander af halalslagtning, og som medlem af byrådet i Kerteminde Kommune har han før stillet forslag om at forbyde at servere halalslagtet kød i kommunale institutioner.

Han mener blandt andet, at dyr bliver mishandlet, når de halalslagtes, og med samme mærkesag på hjerte er han nu blevet en af frontpersonerne i en ny, fynsk afdeling under den landsdækkende organisation Non Halal.

Afdelingen er landsforeningens anden lokalafdeling og har været undervejs i et par måneder. For nylig havde foreningen sin stiftende generalforsamling, hvor Knud Ahrnkiel løb med næstformandsposten, mens Carsten Sørensen, der er valgt for Dansk Folkepart i Region Syddanmark, blev formand.

- Jeg vil gerne have, at jeg kan vælge til og fra, når jeg skal købe noget. Og jeg vil gerne have lov at vælge halal fra, siger Knud Ahrnkiel om årsagen til, at han har meldt sig ind i Non Halal.

Religiøst ritual

Han henviser blandt andet til, at halalslagtning kan foretages som et religiøst ritual, hvor man beder for dyret, inden det slagtes.

- Halal er jo ikke mærket, og det er en underlig ting i dansk indkøb. Man går uden om det her som katten om den varme grød. Det skal i forvejen mærkes, hvis der er kemikalier og alt muligt andet i vores varer, og jeg vil gerne frabede mig at spise eller have noget at gøre med kød, der er blevet bedt over, siger Knud Ahrnkiel.

Lokalpolitikeren, der bor i Munkebo, meldte sig i 2018 ud af Dansk Folkeparti. Det kom i kølvandet på, at han i en række facebookopslag blandt andet opfordrede unge til at bære våben og kaldte indvandrere for parasitter.

Han har for nylig sagt, at han overvejer at melde sig ind i Rasmus Paludans parti Stram Kurs.

Bestyrelsen for Non Halals fynske afdeling består udover Knud Ahrnkiel og Carsten Sørensen af kasserer Jan Grau, bestyrelsesmedlemmerne Else-Marie Rasmussen fra Middelfart og Pia Broner fra Odense og suppleant og sekretær Anne Dorte Christensen.

Carsten Sørensen påpeger, at foreningen er for alle, der ønsker, at halalslagtet kød skal mærkes.

- Det, vi arbejder for i lokalforeningen, er at sikre mærkning af halalcertificerede produkter. Vi er en tværpolitisk forening, og det er vigtigt for mig at understrege, at vi optager alle uanset politiske synspunkter, siger han.

Ahrnkiel bekæmper halal i ny forening: - Jeg vil ikke have noget at gøre med kød, der er blevet bedt over

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce