Afslag på aktindsigt i strid med loven


Afslag på aktindsigt i strid med loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AKTINDSIGT: Statsamt: Havne- planer kan ikke holdes hemmelige
KERTEMINDE: Det var i strid med loven, da Kerteminde Kommune gav afslag på en anmodning fra Fyens Stiftstidende om aktindsigt i ansøgningen fra en investor på Ndr. Havnekaj.

Det vurderer Statsamtet for Sønderjylland i en foreløbig udtalelse.

I brevet, som er sendt til Kerteminde Kommune og Fyens Stiftstidende, skriver fuldmægtig Christian Smidt Pålsson fra tilsynsmyndigheden blandt andet: "Det er statsamtets umiddelbare opfattelse på det foreliggende grundlag, at kommunens afslag på aktindsigt ikke er i overensstemmelse med lovgivningen."

Statsamtet begrunder sit svar med, at Kerteminde Kommune i sit afslag ikke har oplyst, hvilke forhold i investorens ansøgning der vil kunne skade virksomheden, hvis de bliver offentliggjort.

Statsamtet, der har bedt Kerteminde Kommune om en udtalelse om sagen, citerer blandt andet en afgørelse fra Ombudsmanden, hvor det slås fast, at selv oplysninger om en privat virksomheds driftsmæssige forhold ikke berettiger til undtagelse fra loven om offentlighed i forvaltningen.

Statsamtet gør desuden opmærksom på, at offentlighedsloven slår fast, at der ikke kan gives afslag på ansøgning om aktindsigt over en bred kam, men at hver oplysning i dokumentet, der er søgt om aktindsigt i, skal vurderes hver for sig.

Borgmester Else Møller (K) er på ferie og har ikke læst svaret fra statsamtet.

- Jeg vil ikke kommentere statsamtets svar, før jeg selv har set det. I princippet har jeg personligt ikke noget imod, at der gives aktindsigt i de forhold, der er ansøgt om. Når vi gav afslag, skete det alene i respekt for ansøgerens erhvervsmæssige forhold, fortæller Else Møller, som tager statsamtets udtalelse "til efterretning".

Afslag på aktindsigt i strid med loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce