Afsked med en sællert: Ladbytapetet var et publikumshit

Ladbytapetet - den broderede fortælling om Ladbyskibet og Ladbykongen - har været på gæesteoptræden i Kerteminde, men flytter tilbage til Ladby. Johannes Larsen Museet tager afsked med tapetet 28. januar.

Afsked med en sællert: Ladbytapetet var et publikumshit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ladbytapetet har haft et længere ophold på Johannes Larsen Museet. Nu er tiden kommet til, at museet skal tage afsked med det broderede kunstværk, der nød stor popularitet.

Kerteminde: Tusmørkefortællinger, suppe, brød og hygge venter på gæsterne, når Johannes Larsen Museet tager afsked med Ladbytapetet søndag 28. januar fra klokken 14 og nogle timer frem.

Ifølge museets leder Mette Ladegaard Thøgersen deltog over 700 gæster ved åbningen i september. Og det var et varsel om udstillingens store popularitet, og det endte da også med, at udstillingsperioden blev forlænget med godt to måneder til sidst i januar.

- Vi har været meget glade for at have tapetet og brodøserne hos os, og det samme har museets gæster. Men nu skal tapetet tilbage til Vikingemuseet Ladby, mens vi allerførst i februar er klar med nye spændende udstillinger, siger Mette Ladegaard Thøgersen.

Ladbytapetet er en broderet fortælling om Ladbyskibet og Ladbykongen. Tapetet blev fremstillet på Vikingemuseet Ladby i årene fra 2011 til 20176. 16 kvinder broderede i alt 5.016 timer på tapetet.

Syskole med Bayeux-sting

På museet har brodøserne broderet ved tapetet to dage ugentligt, og der har været fortælling på søndage - i nogle måneder med en ekstra rundvisning. I efterårsferien og nogle tirsdage var der i forbindelse med udstillingen et tilbud om at lære Bayeux-stingene på en syskole.

- Alt i alt har udstillingen på Johannes Larsen Museet præsenteret tapetet fra sin bedste side i et udstillingsrum, hvor der var plads til både tegninger, prøveklude og tapetet i sin fulde længe, fortæller museets leder.

Efter udstillingen på Johannes Larsen Museet skal tapetet hjem til Ladby, hvor det udstilles på Vikingemuseet Ladby fra påske. /EXP

Afsked med en sællert: Ladbytapetet var et publikumshit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce