Nordøstfyn: Skal Kerteminde Kommune være en del af forsøget med friinstitutioner?

Regeringen vil indføre friinstitutioner som en del af den såkaldte Sammenhængsreform.

Ældre-, Handicap og Psykiatriudvalget har besluttet at sige nej tak til at være med i forsøget.

- En del af vores personale er hængt meget op, og vores administration har i øjeblikket rigeligt at se til med at få struktureret og håndteret hele vores handicap-område. Derfor var vi lidt lunkne på vores seneste møde, da emnet var på dagsordnen, forklarer formanden for udvalget, Britt Pedersen

- Men vi håber da, at børn - og skole-området, hvor der også er mulighed for det, vil tage imod. Der er bare ikke overskud på vores område lige nu, tilføjer hun.

Kerteminde Kommune kan ansøge om at blive en del af forsøget, inden fristen udløber i maj. Herefter bliver kommunen en del af et partnerskab med andre kommuner, institutioner, ministerier og andre relevante aktører. I maj etableres partnerskaberne, og frem til september skal parterne pege på, hvilken regulering institutionerne vil fritages fra.

I hvert partnerskab er der tre kommuner, som hver kan tilmelde to institutioner på det respektive område.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.