Årlig løbetur til Madrid


Årlig løbetur til Madrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MOTION: Julegave fra svigerforældre satte Hella Clausen i gang med løb
KERTEMINDE: - Hvem er hun, hende man ser løbe hver dag mellem Kerteminde og Munkebo?

Sådan lød spørgsmålet forleden fra en læser til redaktionen, som her kan bringe svaret.

Hun hedder Hella Clausen, er 47 år og har løbet i 24 år.

- Det var i 1980, det hele startede. Joggingdillen var lige kommet til Danmark fra USA, og min mand og jeg fik et sæt træningstøj hver i julegave af mine svigerforældre. Det var startskuddet til, at vi begyndte at løbe. Min mand faldt fra efter et stykke tid, men jeg holdt ved og har løbet lige siden, fortæller Hella Clausen, som løber hver dag fra hjemmet i Kerteminde og til Snekkeled i Munkebo og tilbage igen.

Nogle gange løber hun turen to gange på en dag, andre dage en gang, men i løbet af en uge bliver det til cirka 40 kilometer.

Ganget med 52 uger bliver det på et år til 2080 kilometer, hvilket sådan nogenlunde svarer til afstanden mellem Kerteminde og Madrid.

Lægger man alle kilometerne fra de 24 års løb sammen, ender man nær de 50.000 kilometer, eller en tur rundt om jorden.

Lader op og stresser af

Det er dog ikke kilometerne i sig selv, der er drivkraften bag Hella Clausens daglige løbetur.

- I dag indgår den daglige løbetur som en naturlig ting i min hverdag, som fører en masse andet godt med sig. Faktisk er det blevet en livsstil for mig, forstået på den måde, at jeg er blevet mere bevidst om min egen livsførelse, fortæller Hella Clausen, som bruger løbeturene til genopladning af batterierne - både fysisk og mentalt.

- Jeg får ladet op og stresset af på samme tid. Når jeg løber, lader jeg benene gøre arbejdet og lader tankerne flyve, og jeg får vendt mange ting under sådan en løbetur. Ting, jeg for eksempel kan bruge i mit arbejde, fortæller Hella Clausen, der arbejder med børn.

Nyder naturen

Hun nyder desuden, at løbeturene giver mulighed for at komme helt tæt på og mærke og opleve naturen på sin egen krop.

- Både naturen og årstidernes skiften er jeg meget bevidst om, når jeg løber. Faktisk elsker jeg, når det blæser, og man kan mærke den modstand, det giver, og her om sommeren kan jeg godt længes efter september, hvor spindelvævene står tydeligt frem, og tågen lægger sig over vandet, fortæller Hella Clausen.

Til december næste år er det 25 år siden, hun fik den julegave, som satte hende i gang med at løbe, men der er ingen planer om at fejre jubilæet.

- Nej, det skal det ikke, og jeg ved heller ikke, hvordan man skulle fejre sådan noget, men jeg håber da, at mine to døtre på ni og 16 år engang vil tage med ud at løbe, og at jeg på den måde har givet dem noget med sig, fortæller Hella Clausen.

Årlig løbetur til Madrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce