Årets kræmmermarked i fare for at skrumpe


Årets kræmmermarked i fare for at skrumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILSKUD: Uden nye el-ledninger må arrangør måske afvise hver tredje kræmmer

LANGESKOV: Langeskovs store kræmmermarked i september har gennem de seneste 12 år vokset sig større og større og er i dag et af kommunens væsentlige aktiver.

Mennesker fra Langeskov og omegn strømmer til markedet og giver på den måde den arrangerende Langeskov Borgerforening mulighed for at støtte en række gode formål med penge fra overskuddet.

Årets kræmmermarked er imidlertid i fare for at blive voldsomt minimeret. Brandmyndighedernes krav til bredere gennemkørselsveje mellem stadepladserne betyder, at markedspladsen må rykke cirka 100 meter mod vest, og det betyder igen, at der skal lægges ledninger ned i jorden, så også kræmmerne det nye sted kan få strøm. Får de ikke det, risikerer borgerforeningen i værste fald at skulle afvise op imod 100 af de typisk 300 kræmmere, der faldbyder deres varer på markedet.

Ledninger koster penge. Et konkret tilbud lyder på godt 72.000 kroner, og de penge har borgerforeningen søgt kommunen om tilskud til.

Men det ønske bør politikerne ifølge kommunale embedsmænd afvise, når de taler sagen igennem på tirsdag.

De får - vi gør ikke

Det har fået borgerforeningens bestyrelse op af stolene.

- Generelt har kommunen været positivt indstiller over for foreningen og hjulpet os i flere situationer. Vi mener bare, at når idrætsforeninger og lignende får store tilskud år efter år - og oven i købet fået lidt ekstra til at betale de stigende varmeudgifter - ja, så bør kommunen også se lidt mere velvilligt på denne nok ikke særligt store engangsudgift, siger borgerforeningens kasserer, Lise Bjerrum, der understreger, at hun og foreningen ikke er ude på at "tage" idrætsforeningernes tilskud.

- Vi er lidt uforstående over for anbefalingen af ikke at give os tilskud, for markedet er et aktiv for byen, som giver masser af aktivitet og omtale, ligesom vi deler ud af overskuddet til arrangementer for børn, unge og pensionister, ja, alle kan faktisk søge om tilskud, fortsætter hun og oplyser, at der fra 2001-markedet blev delt 70.000 kroner ud.

Kommunens andel i kræmmermarkedet er at stille markedspladsen gratis til rådighed og så i øvrigt udbedre de knubs, pladsen får af tre dages handel og vandel. Desuden har kommunen og foreningen i en række tilfælde delt udgifterne til forbedringer.

Borgerforeningen mener ikke selv at være i stand til at betale el-ledninger. Foreningen har penge på kistebunden, men jo mere, der tages af dem, desto mindre bliver der at dele ud af.

Stram økonomi

Som nævnt holder politikerne møde om sagen på tirsdag, og da er også repræsentanter for borgerforeningen og dens 513 husstandsmedlemmer inviteret med.

Men allerde nu siger udvalgets formand, Annette Outze (S), at foreningen næppe skal regne med at få pengene.

- Vi har tidligere besluttet, at kommunen beplanter området og etablerer ny indkørselsvej, mens foreningen selv måtte købe el-ledningerne. Men nu holder vi det møde på tirsdag, og så må vi se, hvad vi kan komme frem til, for selvfølgelig er kræmmermarkedet et gode for kommunen, siger formanden og tilføjer, at skulle det blive et ja i teknisk udvalg på tirsdag, ja, så skal bevillingen godkendes senere i både økonomiudvalg og byråd.

- Jeg synes i øvrigt, det er lidt sent at komme med den slags ønsker. Vi burde nok have diskuteret det her noget tidligere, synes Annette Outze.

Årets kræmmermarked i fare for at skrumpe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce