80 år med Munkebo Bibliotek

Munkebo Bibliotek fejrer rund fødselsdag 7. februar. Den dag bliver byens bibliotek 80 år. Arkivfoto.

80 år med Munkebo Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munkebo Bibliotek kan fejre sin 80 års fødselsdag 7. februar. Det blev i sin tid etableret som et sognebibliotek og er nu det administrative bibliotek i hele Kerteminde Kommune.

Munkebo: 25 øre. Så meget kostede det om året at låne bøger på Munkebo Sognebibliotek, da det åbnede 7. februar i 1938.

Det runde jubilæum på 80 år markeres med en udstilling af rekvisitter og historiske beskrivelser fra Munkebo Biblioteks historie. Det sker onsdag 7. februar med kaffe og kage fra klokken 13 til 18 til dagens besøgende.

Ifølge bibliotekar Nikolaj Deleuran så var det førstelærer Harry Rud Hansen, der tog initiativ til Munkebos første bibliotek. Medlemmer måtte låne hele to bøger ad gangen: En oplysende, og en skønlitterær.

Blandt de første bøger, man kunne låne på sognebiblioteket, var mange moderne titler af blandt andre Hans Kirk, Aldous Huxley og Karen Blixen. Mere smalt stod det til, da Anden Verdenskrig begyndte, hvor prisen for et lånerkort steg til 50 øre, og man måtte fyre mindre op i kakkelovnen.

Munkebo Sognebibliotek nåede at flytte flere gange, inden det i august 1963 flyttede ind i moderne bygninger ved Munkebo Torv, og var blevet både tidssvarende bibliotek med gratis udlån, og med en faguddannet fuldtidsbibliotekar bag skranken.

Børnene var flittige lånere

Befolkningen i Munkebo steg eksplosivt i 1960'erne, grundet placeringen tæt på Lindøværftet, og de var flittige lånere. Især børnene, som udgjorde 35 procent af byen i 1970. Alene i 1981 blev der ekspederet 189.000 titler over skranken, cirka 30 per indbygger.

Munkebo Bibliotek blev i 2008 gjort til administrativt hovedbibliotek i Kerteminde Kommune med Kerteminde Bibliotek og Langeskov Bibliotek som filialer.

Alle er velkomne på jubilæumsdagen, 7. februar./EXP

80 år med Munkebo Bibliotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce