Projektet "Åben Virksomhed 2017" skal motivere folkeskolens ældste elever og forældre til at træffe valg af uddannelse. 45 virksomheder er klar.

Kerteminde: Projektet "Åben Virksomhed 2017" skal motivere unge og forældre i blandt andet Kerteminde Kommune til i fællesskab at træffe uddannelsesvalg. Det skal også understøtte deres viden om fremtidige jobs- og karrieremuligheder ved at give indblik i virksomhedernes mange branche- og jobområder.

45 virksomheder har tilmeldt sig og inviterer indenfor. Det sker lørdag 25. november i tiden fra klokken 9-14. Virksomhederne fortæller om brancheområder, de viser arbejdspladsen frem og møder de unge og deres forældre med informationer og dialog. Målgruppen er unge i 8., 9.. og 10. klasse samt deres forældre.

Kerteminde Kommune har indgået det tværkommunale samarbejde med Odense, Assens, Nordfyn, Nyborg Kommune omkring projektet. Ungdommens Uddannelsesvejledning for Odense og Omegn - UUO, er tovholder på projektet. Samtidig er der lokale kommunale kontaktpersoner tilknyttet for at sikre forankring i egen kommune.

Arbejdsmarkedsudvalget, Børn- og Skoleudvalget samt Erhverv- og Vækstudvalget har taget projektet "Åben Virksomhed" til efterretning. /EXP