32-årig dømt: Ville sætte ild til skaterbane i Munkebo

Retten i Odense. Danmarks Domstole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

32-årig dømt: Ville sætte ild til skaterbane i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden kunne ikke forklare, hvorfor han ville sætte ild til skaterbane i Munkebo.

Munkebo: En 32-årig mand blev tirsdag formiddag dømt ved Retten i Odense for tyveri, spirituskørsel og forsøg på ildspåsættelse på skaterbanen i Munkebo Multipark.

Grundet mandens mentale tilstand er han ikke egnet til almindelig straf, og retten gav derfor kommunen muligheden for at anbringe ham på en institution.

- Han kryber lige under grænsen for, hvem der er strafegnet, fortæller anklageren for Fyns Politi, Flemming Høj Larsen, der uddyber, at gerningsmanden er retarderet i lettere grad.

Ild på skaterbanen

Det var den 30. juli 2016, det hele kulminerede for den dengang 30-årige mand. Klokken 02.45 om natten kørte han på en stjålet knallert over til skaterbanen i Munkebo. Da han ankom til skaterbanen i Munkebo hældte han benzin ud og satte ild til gummiunderlaget.

- Der kom nogle flammer, som der så kom én og trampede på, så de gik ud. Og det er derfor, det bliver til forsøg på ildspåsættelse, fortæller Flemming Høj Larsen.

Senere kørte gerningsmanden ned ad Fjordvej i Munkebo. Det skete i spirituspåvirket tilstand, og derfor var han også tiltalt - og blev dømt - for spirituskørsel. Ydermere blev han dømt for at køre på knallerten, fordi han tidligere er blevet frakendt retten til at køre knallert.

Han havde det skidt

I retten kunne gerningsmanden ikke præcis forklare, hvornår han stjal knallerten, ligesom han heller ikke kunne forklare, hvorfor der skulle sættes ild til skaterbanen i Munkebo.

- Han havde det skidt. Han var sur over nogle ting, og så var der noget med hans bror, men han kunne ikke helt forklare det, forklarer Flemming Høj Larsen.

- Han har fået en dom, hvor han er under opsyn af kommunen, så de kan anbringe ham på et sted for psykisk handicappede, hvis de ikke kan styre ham på anden måde, fortæller Flemming Høj Larsen.

Gerningsmanden og forsvareren valgte at modtage dommen. Der lyder samtidig ingen krav om erstatning for ødelæggelserne på skaterbanen.

32-årig dømt: Ville sætte ild til skaterbane i Munkebo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce