Tvillingerne Casper og Jonas Christiansen fra Mesinge arbejder og bor sammen. I folkeskolen blev de mobbet, men det bragte dem kun endnu tættere på hinanden.

Med sirlig skråskrift pryder navnene 'Casper & Jonas Christiansen' et lille, fintskåret skilt i plastik.

Foran et 42-tommer fladskærms TV, solide subwoofere og en stor højtaler står Jonas Christiansen og holder skiltet frem.

- Vi arbejder på at lave et skilt i aluminium til vores postkasse i vores CNC-fræser, fortæller han stolt.

 

 

Bag ham står Casper Christiansen og drejer på en knap, som får små LED-lys i et DVD-skab til at skifte farve.

- Vi har også selv lavet og programmeret det, siger han.

Casper og Jonas Christiansen er tvillinger. De er 30 år gamle, arbejder begge i deres fars firma, Elpunkt Fyn, som kommunikations- og sikringselektrikere, og så bor de sammen i det teknikfyldte murstenshus i Mesinge, hvor de bygger computere, maler, tegner, skærer i plexiglas og arbejder i træ.

- Vi har altid været meget sammen. Vi er mest splittet, når vi er på arbejde, siger Jonas og fortæller, at de i løbet af hele deres liv højst har været væk fra hinanden i en uge ad gangen.

- Vi tager på ferie sammen, skyder Casper ind.

- Og når vi er med vores forældre på ferie, sover vi i telt sammen, tilføjer Jonas.

Blev mobbet

Tvilingerne er begge over 1.90 høje. De har rød-brune skægstubbe og kortklippet hår. Ansigtstrækkene og stemmen er svær at skelne, men Caspers skæg er et par millimeter længere end Jonas', og Jonas' hår ligger fladt ned, mens Caspers stritter op i luften. De er vokset op i Mesinge og ind til syvende klasse, gik de på det, der dengang hed Mesinge Skole.

- Vi har altid været to af de store. Vi var bare aldrig nogen af dem, der sloges. Så vi blev mobbeofrene i klassen, fortæller Jonas.

- Så det var både med sul i skolen og i vores egen have, når der var sne, tilføjer Casper.

- Vi havde faktisk kun hinanden til og med syvende klasse. Vi var hinandens eneste venner. Derfor blev vi knyttet meget tæt på det tidspunkt. På grund af mobbeproblemerne og for at komme helt væk tog vi på privatskole i Nyborg, da vi kom i ottende klasse, fortsætter han.

På den nye skole blev tingene bedre. Da brødrene afsluttede tiende klasse, begyndte de begge på teknisk skole. I dag har de tætte venner, som de har mødt efter folkeskolen.

- Nørder, som jeg kalder det med en positiv mening, har en tendens til at tiltrække hinanden. Vi har venner, der er nørder inden for forskellige felter, siger Casper.

Selv er brødrene ikke meget for at kalde sig nørder, for de har mange forskellige projekter i gang og er ikke kun fordybet i et emne.

- Vi plejer at sige, at vi er lille-nørder, siger Casper og griner.

Deler alt

Brødrenes far er uddannet elektriker på klassisk vis, så efter Jonas og Casper kom ind i firmaet, kom der også flere anderledes opgaver.

- Jeg tror faktisk, det er vores skyld, at der kom så mange IT-baserede opgaver, siger Jonas.

- IT-opgaver, brandalarmer, televarsling, programmering og de ting eskalerede voldsomt, efter vi blev udlært, fortsætter han.

- Så har vi også nogle sjove, underlige opgaver en gang i mellem. Jeg havde en opgave hos et rensningsanlæg, der havde en gammel PC-server, hvor der ikke var nogen, der kunne huske koden, tilføjer Casper.

- De kunne ikke få den tændt. Men de skulle bruge det, der lå på den. Så jeg havde decideret til opgave at hacke en server. Jeg havde aldrig prøvet det før, men det lykkedes for mig på to dage, fortsætter han.

Brødrene deler bil, har fælles budgetkonto, og handler ind og laver mad sammen.

- Jonas står ved kødgryderne, og jeg står og snitter salat, siger Casper og smiler.

- Vi har aldrig haft kærester. Vi har heller ikke prøvet det der med forelskelse, da vi var små, for vi er jo vokset op lige fra 1. til 7., hvor hele klassen næsten var fjenden, siger Jonas.

- Men vi sidder heller ikke dyrere i det, end at hvis Jonas finder en kæreste og flytter sammen med hende eller omvendt, så kan den anden have råd til at blive boende, siger Casper.

Selvom brødrene deler næsten alt - også verdenssyn - kan de godt blive uenige.

- Hvis vi bliver meget uenige, bliver vi ret hurtigt enige om, at vi mener noget forskelligt. Så går vi nogle gange ind på hvert vores værelse og surmuler lidt, og så kører hverdagen videre igen bagefter, fortæller Casper.

  • fyens.dk