24-årig varetægtsfængslet: Truede ekskæresten på livet

En 24-årig mand fra Nyborg blev fredag morgen fremstillet for grundlovsforhør i Odense for trusler mod sin ekskæreste. Arkivfoto: Michael Bager

24-årig varetægtsfængslet: Truede ekskæresten på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung mand blev fredag morgen fremstillet i grundlovsforhør i retten i Odense. Han er sigtet for trusler mod sin ekskæreste samt hærværk og ildspåsættelse ved hendes bopæl i Munkebo.

Munkebo: En 24-årig mand, der torsdag aften blev anholdt for at true sin ekskæreste på livet både direkte og over tekstbeskeder, blev fredag morgen klokken ni fremstillet i grundlovsforhør. Han er også sigtet for at sætte ild til en skraldespand i ekskærestens forhave og hærværk på både ekskærestens og hendes pårørendes biler. Politiet anser truslerne for at være livstruende.

Sagen startede i oktober 2017 hvor det forhenværende par mødtes i statsforvaltningen. Her skulle de mødes til en snak om deres fælles barn på 5 år. Her kommer den anklagede for første gang med en trussel mod sin ekskæreste, og senere fortsætter strømmen af trusler med komme ind over SMS-beskeder.

Den 24-årige mand, der til daglig bor i Nyborg, er også sigtet for gentagne gange at true ekskærestens nye kæreste over SMS, ligesom han også har fremsendt trusler til hendes mor rettet mod ekskæresten.

Skraldespand i brand i forhaven

Det er ekskæresten, der har anmeldt den 24-årige nyborgenser, men også hendes nye kæreste har indgivet en anmeldelse for trusler, han har modtaget. Det var særligt episoden med skraldespanden, der har sat sagen i gang.

Ekskæresten var hjemme på sin adresse i Munkebo, da det bankede på døren. Hun ventede ingen gæster den aften, og da hun åbnede døren, var hendes skraldespand kørt ud i forhaven og var sat i flammer. Et vidne så gerningsmanden forsvinde fra stedet og ind i et køretøj, der matcher den 24-årige mands bil.

Selvom manden nægter sig skyldig i brandstiftelse af skraldespanden, kæder politiet umiddelbart episoden sammen med nogle af de tekstbeskeder, som han har fremsendt, fortæller politiets anklager, Rasmus M. Hansen.

Ren straffeattest

Opsprættede dæk og store ridser i de pårørendes biler anser politiet heller ikke for at være en tilfældighed, da den anklagedes ekskæreste og hendes familie ikke har nogle udeståender med andre personer.

Den anklagede nægter sig skyldig i hærværk og i trusler. Dog erkender han, at han har sendt SMS'erne til sin ekskæreste. Han undskylder sig med, at han troede, hans nummer var blokeret, og SMS'erne derfor ville havne i et spamfilter.

- Han tror, de ender i et spamfilter og anser det derfor at være hendes egen skyld, at hun læser SMS'erne, udtaler Rasmus M. Hansen, der fortæller, at den anklagede skrev dem for at komme af med sine aggressioner mod ekskæresten.

Den 24-årige nyborgenser har ikke tidligere været i kontakt med politiet og har heller ikke pletter på sin straffeattest. Han er varetægtsfængslet frem til 22. februar. Dette skyldes, at politiet vurderer, der er en reel risiko for, at han fortsætter sine trusler mod ekskæresten. Samtidig skal der afhøres andre personer i forbindelse med sagen.

24-årig varetægtsfængslet: Truede ekskæresten på livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce