22-årig dømt for voldeligt røveri: Jagtede offer gennem gaderne

Retten i Odense. Danmarks Domstole. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

22-årig dømt for voldeligt røveri: Jagtede offer gennem gaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ung mand blev idømt betinget fængsel og samfundstjeneste, efter han udsatte en 49-årig mand for voldeligt røveri tilbage i oktober.

Kerteminde: En 22-årig mand blev tirsdag ved retten i Odense dømt til 8 måneders betinget fængsel med samfundstjeneste for et voldeligt røveri mod en 49-årig mand.

Overfaldet skete 21. oktober sidste år, hvor bilisten kort før klokken 23.00 kom kørende ad Vestergade. Her måtte han stoppe, fordi der stod en ung mand og svajede på kørebanen. Den unge mand fik hurtigt åbnet bildøren i højre side af bilen og satte sig ind på passagersædet. Han slog bilisten i hovedet med en knytnæve og krævede at få udleveret 800 kroner.

Bilisten havde ikke pengene på sig, og i stedet tvang den unge mand ham til at køre hen til en hæveautomat. De kørte både ad Kattestræde og Langegade, og her gav gerningsmanden yderligere to knytnævneslag i hovedet på bilisten. Det lykkedes den 49-årige bilist at tage nøglerne til bilen og flygte fra stedet. Gerningsmanden satte efter i løb, men han måtte give op efter nogle få hundrede meter.

Politiet igangsatte en efterlysning på den unge gerningsmand, og i denne uge blev han dømt.

Husker ikke hændelsen

Både offer og gerningsmand er fra lokalområdet. Ifølge gerningsmandens egen forklaring var han påvirket af alkohol og har desuden ingen hukommelse om hændelsen, som han dog undskylder og er meget ked af. Gerningsmanden er dømt efter straffeloven § 288, der lyder: For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold.

Foruden den betingede dom kan gerningsmanden også stå overfor en mindre erstatningssag. Foreløbig har forsvarsmyndigheden 14 dage til at anke dommen.

Maria Tripsen, anklagerfuldmægtig ved Politiet, ser sig dog tilfreds med dommen, der sker i overensstemmelse med den rejste tiltale.

- Vi er meget tilfredse, også når vi sammenligner med tidligere domme, fortæller hun og uddyber, at den unge mands gode personlige forhold og unge alder er taget i betragtning.

22-årig dømt for voldeligt røveri: Jagtede offer gennem gaderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce