12.000 så spøgelseskibet: Munkebo vil vække vikingerne til live

Foto: Emil Andresen

12.000 så spøgelseskibet: Munkebo vil vække vikingerne til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesen med det lysende vikingeskib i Munkebo har givet arrangørerne blod på tanden. Forhåbentlig kan det lykkes at stable en årlig tilbagevende vikinge-aktivitet på benene, der kan tiltrække gæster fra nær og fjern.

Munkebo: Søndag sejlede det lysende vikingeskib ved Munkebo for sidste gang. Og selvom det var en blæsende aften, var flere hundrede mennesker mødt frem for at tage afsked med det blafrende vikingeskib, der har været et populært udflugstmål i de 41 dage, det har huseret ved Munkebo.

- Vi har i hvert fald haft 200-300 stykker hver eneste aften herude for at se skibet, fortæller Palle Hansborg-Sørensen, der har været med til at få lys-installationen til Munkebo.

- Vi synes faktisk, Munkebo er blevet placeret på landkortet i forhold til vikingetiden. Det har sat fokus på byen og på al den megen aktivitet, der har været på Munkebo Bakke i vikingetiden.

Nogle aftener har der været flere tusinde gæster, og enkelte aftener har det blæst så meget, at det har været nødvendigt at slukke for vandkanonerne, fordi vandet blæste ind over Munkebovej.

- Det har været en positiv oplevelse, og det har betydet meget for sammenholdet i byen, at vi har haft sådan en attraktion, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Fokus på det aktive vikingeliv

Succesen har fået borgerne i Munkebo til sammen med Vikingemuseet Ladby at tumle med tanken om at lave en tilbagevendende vikinge-aktivitet i Munkebo, der skal tiltrække gæster fra nær og fjern.

- Nu har vi skibsgraven i Ladby, hvor de døde ligger. I Munkebo har vi med vikingeskibet sat fokus på det aktive liv, og det er noget, vi håber i de kommende år at kunne dyrke lidt mere, siger Palle Hansborg-Sørensen.

Hvad, det helt præcist skal være, er ikke besluttet endnu.

- Vi vil prøve at tænke lidt videre over, hvad det kunne være. Men en årlig begivenhed med vikinge-aktiviteter omkring Munkebo Bakke og Kertinge Nor, det kunne være spændende, siger Palle Hansborg-Sørensen.

12.000 så spøgelseskibet: Munkebo vil vække vikingerne til live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce