Dalby: Da graver ved Dalby Kirke, Bent Hauerg Andersen, tirsdag morgen kom ind i kirken på Hindsholm, bemærkede han, at noget var forandret, siden han sidst var der.

De 10 fletstole, som stod oppe ved alteret, var nemlig forsvundet, siden der havde været gudstjeneste i kirken søndag formiddag.

Vrideren til døren til tårnrummet var slået fra, så graveren formoder, at det er her, at tyvene er kommet ind i kirken.

- Måske parkerede tyvene omme ved kapellet, hvor de lettere har kunnet arbejde i fred for trafikken, funderer Bent Hauerg Andersen, som tørt konstaterer, at tyvene har glemt én stol.

- Der stod nemlig også én ved orglet, fortæller han.

De 10 stole, der nu efterlyses, er Børge Mogensens J39-stol, som også kaldes Folkestolen. Den er skabt i eg med fast ryg og flettet sæde.

Som nævnt er tyveriet foregået i tidsrummet fra søndag klokken 10.30 til tirsdag morgen, hvis du har set noget, bedes du kontakte Bent Hauerg Andersen på telefon 21 33 02 43 eller Fyns Politi på 114.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.