- Nu vil vi gerne en tur i biografen

- Da jeg en aften for to år siden fik at vide, at LIF skulle afgive sin pedel, sov jeg ikke om natten. Ikke på grund af min egen jobsituation, men fordi jeg spekulerede på, hvad der skulle ske med klubben, siger Svend Ove Hansen. I 24 år han drevet LIF's cafeteria i Langeskov sammen med sin hustru Jane Mose Hansen. I dag har det hele løst sig, og til nytår falder de sidste brikker på plads.
Foto: ole friis

- Nu vil vi gerne en tur i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til nytår stopper Jane og Svend Ove Hansen i cafeteriet hos LIF, men for parret er klubben stadig en vigtig del af livet

LANGESKOV: Et kvart århundrede. Det er omtrent så længe, at ægteparret Jane og Svend Ove Hansen har stået for driften af cafeteriet i Langeskov Idrætsforening. Men til nytår er det slut. Parret har besluttet at opsige forpagtningen, og dermed får de to langt flere timer i døgnet, end det har været tilfældet gennem de sidste 24 år og fem måneder.

- Nu vil vi gerne en tur i biografen, for det har vi ikke været siden børnene var små. Dengang så vi filmen "Babe - den kække gris", og det er vel 15 år siden, siger Jane Mose Hansen.

Hun var bare 20 år gammel, da hun sammen med Svend Ove Hansen overtog cafeteriet dengang tilbage i 1984. Dermed var hun for ung til at få bevillingen, så den fik Svend Ove Hansen. Og selv om dét navn både står på spiritusbevillingen og dåbsattesten, så er det alligevel ukendt for de fleste. For de tusindvis af mennesker, der gennem årene har haft deres gang i Langeskov Idrætsforening, hedder han bare SvO. Eller Jane og SvO om man vil. For parret har været en fast del af livet i - og omkring klubhuset i en årrække - også inden de overtog cafeteriet i midten af firserne.

- Da vi begyndte i cafeteriet, var jeg ved at uddanne mig til sygehjælper, men vi var ikke gift. Og dengang var bestyrelsen bekymret for, om det nu gik, når vi levede på polsk. De vidste, at SvO var engageret i klubben, men de var bange for, at jeg pludselig skulle rende fra ham midt i det hele, siger Jane Mose Hansen.

Når parret har valgt at stoppe, skyldes det, at arbejdet ikke længere kan forenes med Svend Ove Hansens job som pedel for klubben.

- Efter strukturreformen er jeg ansat af Kerteminde Kommune. Og når jeg arbejder som pedel, kan jeg ikke samtidig passe cafeteriet. Problemet opstår omkring weekenderne. For Janes arbejde på Birkelund Plejecenter betyder weekendarbejde hver anden uge, mens jeg som pedel også har vagter hver anden weekend. Og hvis jeg ikke kan være i cafeteriet, mens jeg er pedel, så kan vi aldrig se hinanden, siger Svend Ove Hansen, der alligevel kun har rosende ord til overs for samarbejdet med Kerteminde Kommune.

Mere fritid

- Der er absolut ingen sure miner, for vi har hele tiden haft en god dialog, siger han.

Så efter nytår kan parret se frem til mere fritid sammen.

- Til den tid skal vi kun arbejde hver anden weekend, og samtidig bliver det lettere at komme til familiefester. For os har det altid været besværligt. Hidtil har vi kun haft fredag aften sammen - den har vi forsøgt at holde hellig, siger Svend Ove Hansen.

Men foreningen og fodbolden - den slipper parret ikke. For dem er arbejdet i LIF stadig det vigtigste.

- Nu vil vi gerne en tur i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce