- Måske strejker vi igen

Maybritt Christiansen (i midten), her fotograferet under tirsdagens protestaktion i Langeskov, er talskvinde og dagplejemor i Kerteminde og træt af politikerne.
Foto: John Fredy

- Måske strejker vi igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagplejerne er gået på arbejde igen. Nu sunder de sig, mens de overvejer næste træk. - Vi er dybt skuffede over politikerne, siger deres talskvinde.

Dagplejerne i Kerteminde Kommune overvejer at strejke igen.

- Vi er meget, meget skuffede over politikerne. Vi blev jo overhovedet ikke hørt. Lige nu sunder vi os - men ja - vi kan godt finde på at strejke igen, siger dagplejernes talsmand, Maybritt Christiansen.

Hun og hendes kolleger er dybt trætte af, at dagplejens ledelse skal splittes fra en enhed til tre og lægges ind under en daginstitution.

- Der er overhovedet ikke samme pædagogik i en dagpleje som i en børnehave. Det tror jeg slet ikke, politikerne har gennemtænkt, fastslår talskvinden.

Overfladisk orientering

Dagplejerne blev orienteret torsdag - tirsdag skulle forslaget behandles, og det blev det. Politikerne stod fast - dagplejernes massive protestoptog på rådhuset i Langeskov blev ikke hørt.

- Vi fået en meget overfladisk orientering om, hvad der er besluttet i udvalget, men jeg regner så sandelig med, at vi bliver indkaldt til et møde, siger Maybritt Christiansen.

Panik-panik

Dagplejernes organisation - FOA - forventer også at høre mere - og blive indkaldt til møde.

- Jeg står fast på, at det virker som en panikhandling, og den slags kommer der sjældent noget godt ud af, siger Alice Due, formand for pædagogisk sektor ved FOA i Odense.

Heller ikke her bliver der klappet i hænderne af udsigten til et tæt, ledelsesmæssigt samarbejde med børnehaverne.

- Det er der desværre ikke ret mange gode eksempler på, fastslår Alice Due, der sætter spørgsmålstegn ved, hvilken fremtid de seks dagplejepædagoger har. Hvis nogen.

Solveig Gaarsmand, formand for børn- og skoleudvalget:

- Intet er besluttet endnu. Det sker den 4. marts. Jeg forstår godt, de synes, det sker over hals og hoved, men vi er nødt til at rette op på det budget, det gamle byråd har lagt, siger hun, der gerne stiller op til et møde med såvel dagplejerne som FOA.

- Måske strejker vi igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce