- Giv nu hundene lov til at komme på strandene

Den otteårige franske bulldog, Fila, som ejes af Stine Hallgren og Søren Larsen, må nøjes med at kigge ud på Nordstranden i Kerteminde på denne tid af året. For her må hunde ikke være lige nu. Foto: Mette Louise Fasdal

- Giv nu hundene lov til at komme på strandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stine Hallgren fra Kerteminde, der står bag Facebook-gruppen, "Kerteminde Hundestrand," synes, at det er det rene galimatias, at Kerteminde har to gode strande, hvor hunde er forment adgang i foråret og sommeren. Det er heller ikke særligt turistvenligt, mener hun.

Kerteminde: En ukendt person satte i løbet af ugen et opslag op ved Nordstranden i Kerteminde, hvor opfordringen lød på, at man skulle tage et billede af en hundelufter på stranden og maile det til en bestemt adresse. Herefter ville man kunne vinde 1000 kroner.

Hensigten har tilsyneladende været at sætte fokus på, at hunde ikke er velkomne på Nordstranden i Kerteminde - og faktisk heller ikke på Sydstranden fra den 1. april til den 30. september.

Det er i hvert fald den begrundelse, vi på avisen skyder på, må være formålet.

Helt præcist kan vi ikke vide det, for opslaget er væk fra Nordstranden, og de spørgsmål, som vi har sendt på mail til den adresse, der står på opslaget, kommer retur.

Hundeejere tager hensyn

Debatten om, hvorvidt der må være hunde på stranden i Kerteminde, er dermed kommet op til overfladen igen.

Og for Stine Hallgren, der står bag Facebook-gruppen "Kerteminde Hundestrand," hvor hun sammen med en flok andre hundevenner kæmper for, at Kerteminde får en hundestrand, giver det igen anledning til at undre sig over, at der er så meget strand i Kerteminde, hvor hendes otteårige franske bulldog, Fila, ikke er velkommen på denne tid af året.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at hundene skal være et problem på en dag som i dag, siger hun og spejder ud over Nordstranden, som er blevet affolket efter, at majs høje temperaturer er blevet afløst af en mere kølig juni-vind.

- Her er jo stort set ikke nogen mennesker, og så kan det da ikke genere nogen, at der dukker en hund op, understreger hun og tilføjer, at hun har fuld forståelse for, at hundene ikke skal være på stranden, når der er mange mennesker.

- Men det er jo også på sådan nogle dage, hvor det alligevel er for varmt, og så er det jo de færreste, der tager deres hunde med på stranden, for så er det slet ikke rart for dem at være her, pointerer hun.

Hun mener også, at det er de færreste hundeejere, som ikke har kontrol over deres hunde.

- De fleste hundeejere er da respektfulde og har deres hunde i snor på stranden. Jeg kan jo godt fornemme, hvis der er én på stranden, der er bange for Fila, og så sørger jeg jo bare for at tage hensyn til det, pointerer hun.

Turismen rammes

Hendes kæreste, Søren Larsen, som hun og Fila også har med på søndagens gåtur, deler hendes opfattelse.

- Jeg synes også, at det er en fejl i forhold til turister, at der ikke må være hunde på stranden. Turister vil kommunen jo gerne have til Kerteminde, men det er altså ikke særlig turistvenligt, at det første turister, der eksempelvis kommer sejlende hertil, møder er et "hunde forbudt"-skilt her ved stranden, påpeger han.

- Jeg sejler selv, og jeg har altså ikke oplevet at blive mødt af skilte, som det er tilfældet her i Kerteminde.

Både Søren Larsen og Stine Hallgren ved godt, at det er muligt at køre ud til strande uden for Kerteminde med deres Fila - eksempelvis Måle Strand eller Bøgebjerg Strand.

- Men jeg synes ikke, at det kan være rigtigt, at vi skal køre væk fra byen, når vi har så meget strand her. Det er jo netop det, at vi har strandene lige her, der er det gode ved Kerteminde. Derfor er det superærgerligt, at vi ikke må være her med hund, pointerer Stine Hallgren, som også mener, at det er minimalt, hvad en hund sviner i forhold til mennesket.

Søren Larsen nikker ved siden af hende.

- Ja, bare se efter en weekend, hvor meget affald, der ligger her, som skal transporteres væk. Det er ikke hunde, der efterlader den slags, smiler han.

Flere kommuner landet over vælger at droppe Friluftrådets Blå Flag, som betyder, at hunde ikke må være på stranden. Både Nord - og Sydstranden i Kerteminde er Blå Flag-strande - og dermed også hundefrie.

Stine Hallgren kunne godt tænke sig, at kommunen boykottede Blå Flag. Hun er sikker på, at det ikke vil holde turisterne væk fra Kerteminde, selv om flaget blev taget ned.

- De vil da helst sikkert komme alligevel, fastslår hun.

- Giv nu hundene lov til at komme på strandene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce