Protester og vrede borgere på byråds­mødet påvirker ikke Jan Johansen (S). Faktisk rammes de ældre hårdere, siger han.
Kerteminde: De flere hundrede forældre, lærere, børn og pædagoger, der under byrådets møde torsdag aften med happenings, taler og slagsange forsøgte at påvirke politikerne til at mindske besparelserne på skoler og daginstitutioner, formåede ikke at påvirke formanden for Ældre- og Handicapudvalget, Jan Johansen (S).

Han mener nemlig, at besparelserne rammer kommunens ældre og handicappede borgere hårdere end børnefamilierne, hvilket han gjorde opmærksom på i sit indlæg under debatten.

- Kendsgerningen er, at Ældre- og Handicapudvalget skal spare 13,5 millioner ud af et budget på omkring 350 millioner, mens Børn- og Ungeudvalget skal spare 12,2 procent af et budget på omkring 400 millioner. Så de ældre og de handicappede bliver ramt rigtigt hårdt, men de råber ikke op og er ikke så resursestærke, at de kan mobilisere et optog. Så der er ikke rigtigt nogen, der taler disse resursesvage gruppers sag. Men det gør jeg gerne, de skal ikke straffes, bare fordi de ikke råber op, siger Jan Johansen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Nymarksskolen får sparekniven

Nymarksskolen får sparekniven

Byrådet splittet om besparelser

Byrådet splittet om besparelser

Hårdt pres på byrådets medlemmer