Penge Politi jager professionelle falskmøntnere


penge Politi jager professionelle falskmøntnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet i Danmark og flere europæiske lande leder i øjeblikket efter en regulær pengefabrik i Østeuropa, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I Danmark har politiet foreløbig indsamlet cirka 800 falske hundredkronesedler, der stammer fra en professionel falskmøntnerfabrik, der skønnes at kunne trykke op mod en halv million sedler om dagen. Hvor mange sedler, der er i omløb i Danmark, tør ingen gætte på.

Tekniske spor har samtidig vist, at der på samme falskmøntnerfabrik er produceret dollarsedler, britiske pund og eurosedler.

De falske danske sedler er af en sådan kvalitet, at borgerne ikke umiddelbart kan se, at de har falske penge mellem hænderne. Ikke engang bankansatte opdager nødvendigvis de falske sedler. Det er først, når pengene er blevet samlet i bankernes centrale hovedkasser, hvor de køres gennem tællemaskiner, at de opdages.

- Vi mener, at pengene stammer fra Østeuropa, og der er tale om særdeles godt lavede sedler. Det blev opdaget i maj, og siden har vi fået mange henvendelser. Alene i København er der opdaget 700 falske sedler, siger kriminalinspektør Peter Forstrøm, leder af bedrageriafdelingen ved Københavns Politi.

Politiet vurderer ifølge avisen, at pengesedlerne er de bedste forfalskninger, der nogensinde er set i Danmark. (ritzau)

penge Politi jager professionelle falskmøntnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce