...bla bla bla rentemarginaler... bla bla bla...


...bla bla bla rentemarginaler... bla bla bla...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når mange mennesker har svært ved at forstå de informationer, som realkreditinstitutterne giver til deres kunder, så skyldes det ifølge skatte- og pensionsrådgiveren Preben Bertelsen, Timetax, blandt andet, at der er så mange formelle krav om hvilke informationer, der skal gives.

- Jeg tror, at de er klar over problemet, og derfor har institutterne også ansat informationsarbejdere, der kigger på det, før det går ud, men de har nok svært ved at gå ind og lave om på tingene, fordi der er så mange formelle ting, der skal være opfyldt, siger Preben Bertelsen, der dog ikke mener, at det er en undskyldning for ikke at informere kunderne ordentligt.

- Man bliver nødt til at teste, om de ting, man skriver, og de ord, man bruger, kan forstås af almindelige mennesker. Man bliver måske nødt til at lade informationsmedarbejdere og advokater samarbejde mere om at give en både forståelig og korrekt information, siger Bertelsen.

Nykredit annoncerede tirsdag, at selskabet efter krav fra Konkurrencestyrelsen vil informere tydeligere om gebyrer og betalinger til ejendomsmæglere og banker.

Det er et tiltrængt initiativ, mener flere boligrådgiverne, som dagbladet Børsen har talt med. I dag er realkreditinstitutternes lånetilbud til kunderne så fyldt med avanceret talgymnastik, at kunderne ikke forstår, hvad de betaler for, siger rådgiverne.

God-skik-bekendtgørelse

Chefkonsulent hos Finanstilsynet, Marianne Simonsen, mener ikke, at kravene til informationerne er skyld i, at det bliver uforståeligt.

- Kunden skal have alle de oplysninger, der er relevante, og som giver kunden grundlag for at kunne træffe et valg, og derfor skal informationerne være til at forstå. Det fremgår klart af "Bekendtgørelse for god skik for finansielle virksomheder", som trådte i kraft den 1. oktober. Institutterne er derfor nødt til at bruge de ressourcer, der er nødvendige, for at kunne præsentere informationerne på en måde, så kunden kan bruge dem. Det er der slet ingen tvivl om, siger Marianne Simonsen.

I hvilket omfang realkreditinstitutterne i dag lever op til kravene, vil hun ikke udtale sig om.

- Nu skal de lige have en chance for at leve op til den nye bekendtgørelse, siger hun.

Preben Bertelsen mener ikke, at Realkreditinstitutterne gør sig tilstrækkeligt umage på det her område, fordi de undervurderer kundernes interesse i at få oplysningerne serveret på en forståelig måde.

- De undervurderer efter min mening klart betydningen af det her. Jeg kan ikke forstå, at institutterne tilsyneladende ikke er interesseret i at lave det om. De tager det for givet, at kunderne er tilfredse, fordi de ikke får ret mange tilbagemeldinger, men det er en misforståelse. Det er et oplagt konkurrenceparameter og de institutter, der vil gøre sig umage med ordentlig information, vil helt sikkert blive belønnet med flere kunder, og så vil de andre blive tvunget til at følge med, siger Preben Bertelsen.

...bla bla bla rentemarginaler... bla bla bla...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce