Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To stemmeslugere ude - 357.781 stemmer i spil

FYN: Kampen om 357.781 fynske krydser er i fuld gang.

Kun minutter efter, statsministeren i går kloken 13.00 gik på Folketingets talerstol og udskrev valg til tirsdag den 13. november, var kandidaterne på gaden og valgkampen i gang.

Og kampen på Fyn tegner til at blive helt ekstraordinært intens og spændende.

To af de stemmeslugere, som sidst løb med en stor del af krydserne, stiller ikke op - og så er flere end 50.000 stemmer frit bytte.

Den helt store stemmesluger, Lotte Bundsgaard (S), er ved at uddanne sig til journalist. Hun efterlader sig 47.506 personlige stemmer fra valget i 2005.

Familieminister Carina Christensen (K) stiller op i en valgkreds i Jylland. Hun fik 4.168 personlige stemmer på Fyn ved valget i februar 2005.

Langt de fleste syd- og østfynske folketingskandidater er velforberedte og væbnede til tænderne. Og de ved godt, hvilke kredse, der umiddelbart har favoritstatus og giver størst chance for at give valg.

Niels Christian Nielsen (S), kandidat i Svendborgkredsen, der ved folketingsvalget i 2005 mistede det sydfynske mandat, står stærkere denne gang, fordi Lotte Bundsgaard er ude.

- Vi har selvfølgelig et mål om, at Socialdemokraterne skal vinde det tabte mandat tilbage, og chancerne har aldrig været så gode som nu med den nye kredsreform og en anderledes gejst og begejstring i partiet. Vi er opsatte på at skabe en politisk motorvej mellem Sydfyn og Christiansborg, siger Niels Christian Nielsen, der satser på at få mange personlige stemmer i den ny Fyns storkreds.

Svendborgkredsen har tidligere givet valg til både Socialdemokraterne og Venstre.

Og venstres folketingskandidat i kredsen, Erling Bonnesen, er superoptimist.

- Jeg har det som en fisk i vandet, og det tegner til en god valgkamp.

Den konservative kandidat i Nyborg Kredsen, Henrik Skov, tror også på sin chance.

- Vi står til at få to mandater i Fyns Storkreds. Og da Carina Christensen ikke længere er opstillet på Fyn giver det plads til nye kræfter. Så ud over Bendt Bendtsen får vi igen mindst én mere fra Fyn repræsenteret på tinget, funderer Henrik Skov, der håber på, at de Konservative også vil få et tredje fynsk mandat.

Usikker Enhedsliste

Jesper Kiel, der stiller op for Enhedslisten i Svendborg-kredsen, er lidt mere usikker på sine chancer:

- Jeg står som nummer to på listen på Fyn og bliver nok suppleant for Rune Lund. Vi skal have rigtig mange stemmer, hvis jeg skal ind, siger han.

Heller ikke Masoum Moradi, kandidat for Socialistisk Folkeparti i Svendborg, er sikker i sin sag, men tror alligevel på den.

- SF står godt i meningsmålingerne, men vi har ikke haft en MF'er fra Sydfyn i mange år. Hvis jeg bliver nummer tre efter Anne Baastrup og Karsten Hønge, vil jeg være lykkelig. Så kan jeg vikariere for dem, og det vil være god træning, konstaterer Masoum Moradi.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce